Κρεοπώλες: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων

Κρεοπώλες: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα περσινά επίπεδα θα διατηρήσουν και φέτος τις τιμές των αμνοεριφίων ενόψει των εορτών του Πάσχα οι κρεοπώλες, δηλαδή στα 4,80-5 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και ώς 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές, όπως επισήμαναν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποί τους.

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), τόσο οι εκπρόσωποι του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), δήλωσαν ότι «οτιδήποτε πωλείται σε τιμή κάτω των 8 ευρώ/κιλό, θα πρέπει να προβληματίσει τους καταναλωτές, ιδίως εάν το προϊόν υποστηρίζεται ότι είναι ελληνικής προέλευσης».  

Αφού τόνισαν αμφότεροι ότι θα υπάρξει επάρκεια στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Στέργιος Κύρτσιος, δήλωσε ωστόσο ότι «τα αρνιά θα είναι λιγότερα, έναντι των κατσικιών, αφού λόγω του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών νωρίτερα, έγιναν αρκετές εξαγωγές». Ωστόσο, όπως βεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης, «παρά τις εξαγωγές που έγιναν, η προσφερόμενη ποσότητα αρνιών στο καταναλωτικό κοινό, επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες».

«Προσοχή στις παραπλανητικές επικοινωνιακές τακτικές»

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σε σχέση με τις «παραπλανητικές» -όπως υποστηρίζουν- επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθούνται από πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επέστησαν οι κρεοπώλες, με τον πρόεδρο της ΠΕΚ να τονίζει ότι «δεν μπορεί να πωλούνται ελληνικά και φρεσκοσφαγμένα αμνοερίφια, σε σούπερ μάρκετ, στην τιμή των 5 ευρώ/κιλό, αφού αυτό ακριβώς είναι το κόστος παραγωγής για τον κτηνοτρόφο αυτή την περίοδο του έτους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι ακόμη και τα εισαγόμενα αμνοερίφια, με τα περισσότερα να έρχονται από την Ρουμανία, «εάν είναι ποιοτικά και φρέσκα, δεν μπορούν να πωλούνται κάτω των 6 ευρώ/κιλό. Οι πολύ χαμηλές τιμές θα πρέπει να βάζουν τον καταναλωτή σε σκέψεις, ενώ θα πρέπει να κινητοποιούν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, γιατί η μόνη εξήγηση είναι πως "περνάνε κρέατα" από τα σύνορα, χωρίς να γίνονται οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».

Στο πλαίσιο αυτό, κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι, ζήτησαν από την πολιτεία να εντείνει τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά, καλώντας δε τους καταναλωτές να δώσουν την «ψήφο» εμπιστοσύνης τους στα ελληνικά προϊόντα, αλλά και να είναι «καχύποπτοι» ως προς την ποιότητα προϊόντων που πωλούνται σε σημαντικά χαμηλές τιμές.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή