Πρόσφυγες από εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

Πρόσφυγες από εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές στην πλατεία Συντάγματος έστησαν σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι πρότινος διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια και τα οποία εκκενώθηκαν  στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας.

Πρόσφυγες από εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-1

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που γράφουν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

Πρόσφυγες από εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-2

Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης 

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του. 

Πρόσφυγες από εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)-3

Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει: 

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος. 

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες. 

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή