Μαυροβούνιο: Εκπαιδευτικό σκάφος του Π.Ν. με ναρκωτικά

Μαυροβούνιο: Εκπαιδευτικό σκάφος του Π.Ν. με ναρκωτικά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ένα εκπαιδευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού του Μαυροβουνίου, λίγες ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του σε Τουρκία και Ελλάδα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Αμυνας του Μαυροβουνίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η στρατιωτική αστυνομία πραγματοποίησε χθες το πρωί έρευνα στο εκπαιδευτικό σκάφος «Τζαντράν» (Αδριατική), καθώς είχε πληροφορίες ότι εγκληματικές οργανώσεις επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να εξάγουν τις ναρκωτικές ουσίες από τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της εξονυχιστικής έρευνας οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δεκάδες κιλά άγνωστων ουσιών, που πιστεύουν ότι είναι ναρκωτικά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στον κόλπο Τιβάτ, την αρχαιοελληνική Θείοδο, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο. Εκεί ήταν ελλιμενισμένο το εκπαιδευτικό σκάφος. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές διαδικασίες για την υπόθεση.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σκάφος βρίσκεται και στο επίκεντρο μιας οξείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στη μικρή βαλκανική χώρα και τη γειτονική της Κροατία, που διεκδικεί την ιδιοκτησία του μετά τον κατακερματισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Δεν έγινε γνωστό κατά πόσον το εκπαιδευτικό σκάφος, που έχει ηλικία 86 ετών, θα αποπλεύσει για το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό ταξίδι του με 42 μαθητές πλήρωμα.

To Μαυροβούνιο είναι μια πανέμορφη χώρα, που σύντομα πιθανώς θα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά το οργανωμένο έγκλημα και η διαδεδομένη διαφθορά που κυριαρχούν πιθανώς να αποτρέψουν αυτή την πορεία. Ενδεικτικά, το Κοτόρ (αρχαιοελληνικά Ασκρήβιον), όπου βρίσκεται και ο κόλπος Τιβάτ –στον οποίο ήταν ελλιμενισμένο το εκπαιδευτικό σκάφος–, είναι μια πανέμορφη παλιά πόλη περιτριγυρισμένη από λόφους που καταλήγουν στη θάλασσα. Ωστόσο, συχνά σημειώνονται ένοπλες μάχες μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών, γεγονός που έκανε την κυβέρνηση να αποστείλει μέλη της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας για να ελέγξουν την κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή