Η ιστιοπλοΐα ανεβάζει το επίπεδό της

Η ιστιοπλοΐα ανεβάζει το επίπεδό της

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και εγένετο… μουντιάλ ιστιοπλοΐας. Μία διοργάνωση φτιαγμένη από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, που φέρει τη σφραγίδα των πολυ-πρωταθλητών του αθλήματος Πολ Καγιάρντ (ΗΠΑ) και Ράσελ Κουτς (Ν. Ζηλανδία). Στο Star Sailors League, που θα διεξαχθεί το 2021 στην Ελβετία, θα πάρουν μέρος εθνικές ομάδες και, χάρη στην κορυφαία αθλήτρια που έχει αναδείξει η ελληνική ιστιοπλοΐα, τη Σοφία Μπεκατώρου, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες που παρουσιάστηκαν από την οργανωτική επιτροπή. Στην αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης, όπου έγινε η παρουσίαση, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι από τους «ζωντανούς θρύλους» της ιστιοπλοΐας, οι οποίοι θα ηγηθούν των εθνικών τους ομάδων. Από τον Βραζιλιάνο Ρόμπερτ Σιντ των πέντε ολυμπιακών μεταλλίων (2-2-1) και των 17 παγκοσμίων (12-3-2) μέχρι τον Γερμανό Γιόχεν Σούμαν των τεσσάρων Ολυμπιακών διακρίσεων (3-1-0), των δύο πρώτων θέσεων σε America’s Cup και των έξι μεταλλίων από παγκόσμια (2-2-2). Ανάμεσα σε αυτούς και η Ελληνίδα καπετάνισσα.

«Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους αθλητές. Θεωρώ ότι αυτή η συμμετοχή αποτελεί εθνική υπόθεση. Ηδη έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε πως θα στήσουμε την ομάδα. Υπάρχει εμπειρία από την ανοικτή θάλασσα, αλλά οι αντίπαλοί μας θα είναι επαγγελματίες», δήλωσε στην «Κ» η χρυσή ολυμπιονίκης.

Η λογική με την οποία έχει στηθεί η διοργάνωση είναι παρόμοια με αυτή του τένις, παρότι θα έχει «άρωμα» ποδοσφαιρικού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα πιο αδύναμα ιστιοπλοΐκά κράτη θα ξεκινούν από τους προκριματικούς και οι νικητές στους επόμενους γύρους θα αντιμετωπίζουν πιο δυνατά πληρώματα. Τα σκάφη θα είναι τα SSL47 και τόσο για τις προπονήσεις όσο και για τους αγώνες θα τα παρέχουν οι διοργανωτές στους αγωνιζόμενους. Το πλήρωμα θα αποτελείται από 10 άτομα (τέσσερα θα επιλέγει ο κυβερνήτης και πέντε θα προκύπτουν από την παγκόσμια κατάταξη). «Ακόμη δεν υπάρχει εικόνα από τα ranking list. Μία ομάδα χρειάζεται 20 άτομα. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέα γενιά νέων Ελλήνων επαγγελματιών ιστιοπλόων με δυνατότητα εξέλιξης και παραμονής στον χώρο», τόνισε η κορυφαία ιστιοπλόος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή