Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα

Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους περίπου 50 πρόσφυγες που έστησαν σκηνές από το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι πρότινος διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας, δεν δέχονται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας όπως τους ζήτησαν οι αστυνομικοί.

Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα-1

Στο σημείο από το πρωί βρίσκονται διαπραγματευτές μαζί με διερμηνείς αλλά και ένα λεωφορείο, έτοιμο να τους μεταφέρει.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που γράφουν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα-2

Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.

Επιχείρηση της αστυνομίας για απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα-3

Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή