Πλήρης στήριξη από Μητσοτάκη στη Λευκωσία

Πλήρης στήριξη από Μητσοτάκη στη Λευκωσία

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Νίκου Αναστασιάδη για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος στη βάση των «αδιαπραγμάτευτων θέσεων» της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα σημαντικά βήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει επιτύχει η Κύπρος, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του είναι να θέσει την ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας ότι η Ν.Δ. και το ΔΗΣΥ είναι μέλη της οικογένειας του ΕΛΚ και, όπως είπε, «όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση που αλλάζει».

«Μεγάλη ζημιά»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευθεί η χώρα την επόμενη μέρα». «Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια», επανέλαβε και τόνισε ότι, για να επιτύχει ο κυρίαρχος στόχος του των γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης, πρέπει να προταχθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα και η στήριξη της ποιοτικής εργασίας. «Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κυρίως, οι οποίοι έφυγαν –πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο– και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένες απαντήσεις επιμένει να ζητάει η Νέα Δημοκρατία για τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχέση με το κανάλι Καλογρίτσα, τονίζοντας πως, «όσο και να φωνάζει υποκριτικά ο κ. Τσίπρας, θα του θέτουμε τα ερωτήματα μέχρι να απαντηθούν», καθώς δεν έχει δοθεί καμία απάντηση ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από τον Νίκο Παππά, ενώ ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα αντέδρασε διά των προσωπικών επιθέσεων. «Οσο λιγοστεύουν οι μέρες για τις εκλογές, τόσο αυξάνονται οι χυδαίες επιθέσεις του κ. Τσίπρα, που παριστάνει ότι δεν ακούει τις κατηγορίες που τον αφορούν», σημείωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα αν o κ. Παππάς ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη να πληρώσει 20 εκατ. ευρώ για το κανάλι του κ. Καλογρίτσα. «Κι αν όχι, για ποιο λόγο ο κ. Παππάς δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση;» ήταν ακόμη ένα ερώτημα που έθεσε.

Δήλωση Γεωργιάδη

Την ίδια ώρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο κ. Παππάς κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για απιστία κατά του Δημοσίου, αν οι καταγγελίες που έκανε ο κ. Μαρινάκης είναι αληθείς. «Οσο αργεί η διάψευση, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το γεγονός να είναι αληθές, όλη αυτή η ιστορία καθιστά τον υπουργό κ. Παππά συνένοχο σε απιστία κατά του Δημοσίου, σε απόπειρα απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ρ/σ Παραπολιτικά 90,1), ενώ ανέφερε ότι προκάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να διαψεύσει την καταγγελία αλλά δεν το έκανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή