Σε πρώτο πλάνο ο Τσίπρας ενόψει των ευρωεκλογών

Σε πρώτο πλάνο ο Τσίπρας ενόψει των ευρωεκλογών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπική υπόθεση μετατρέπει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο τον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των τετραπλών εκλογών όσο και την επιτυχία του εγχειρήματος της «Προοδευτικής Συμμαχίας», όπως φαίνεται από την υπερδραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες με μπαράζ ομιλιών και παρεμβάσεων. Ενδεικτικό είναι πως από την αρχή της εβδομάδας ο πρωθυπουργός έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη, έδωσε το «παρών» και μαζί τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», επισκέφθηκε την Καλαμάτα σε μία κατ’ εξοχήν προεκλογική συγκέντρωση, ενώ σήμερα στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει και στην Πάτρα. Η υπερδραστηριότητα του πρωθυπουργού συνεχίζεται, καθώς τη Δευτέρα θα μιλήσει σε νέα συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αφορμή αυτή τη φορά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες με την ανακοίνωση και των πέντε τελευταίων ονομάτων που εκκρεμούσαν. Πρόκειται για τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, την Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτιδα, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3 και μέλος Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον γνωστό μουσικό Ρος Ντέιλι, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 στην Ελλάδα ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους, τον Γιώργο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, και τη Νατάσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Η συμμετοχή πάντως ενός γνωστού, μέσω της τηλεόρασης, ηθοποιού δείχνει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πλέον την πεπατημένη, βάζοντας στο ψηφοδέλτιο γνωστά πρόσωπα, καθώς θέλει να προσεγγίσει με αυτό τον τρόπο τα λεγόμενα «νεανικά κοινά», που, όπως φάνηκε από την ομιλία του ίδιου του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, θεωρούνται κομβική κοινωνική ομάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως το παζλ του ευρωψηφοδελτίου έχει εκπροσώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες που συνθέτουν το «σύγχρονο προοδευτικό πρόσωπο της Ελλάδας», όπως το θέτει πηγή στην «Κ». Παράλληλα, κομματικό στέλεχος σημειώνει πως ο τρόπος που στελεχώθηκε αποτελεί το manual της φιλοσοφίας του Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα συγκροτηθεί το μέτωπο που έχει κατά νουν. Δηλαδή στο ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχουν πολλά στελέχη που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη πάντως σήμερα στην Αχαΐα, άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, όσο περνάει ο καιρός, έχει όλο και πιο προσηλωμένο το βλέμμα του στον «όλον» της Κεντροαριστεράς και προφανώς και στους πολίτες που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό το κομμάτι, η αλλαγή πλεύσης του Μαξίμου έναντι του μικρού «συγκάτοικου» στον κεντροαριστερό πόλο έχει σαφώς αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο προαναφερθέν μπαράζ δημοσίων παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα εντός της εβδομάδας απουσίαζε πλήρως η κριτική προς το ΚΙΝΑΛ, το οποίο εξαφάνισε από τις παρεμβάσεις του. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν πως η τακτική αυτή θα αποδειχθεί αποτελεσματικότερη, βάζοντας το ΚΙΝΑΛ στην πρέσα του σκληρού δικομματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή