Αίτημα Πολάνσκι για ανατροπή της αποβολής του από την Ακαδημία

Αίτημα Πολάνσκι για ανατροπή της αποβολής του από την Ακαδημία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη στις ΗΠΑ για πάνω από τέσσερις δεκατίες, επέβαλε επίσημο αίτημα για να ανατραπεί η περσινή απόφαση αποβολής του από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι δικηγόροι του 85χρονου σκηνοθέτη κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία ζητούν από το δικαστήριο να επιβάλει στην Ακαδημία να τον δεχθεί ξανά ως μέλος της.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν η Ακαδημία σε μία σπάνια κίνηση απέβαλε τον Πολάνσκι και τον Μπιλ Κόσμπι από τις τάξεις της, λόγω των υποθέσεων βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, αντίστοιχα, εναντίον τους. Απέρριψε, μάλιστα, και την ένσταση του σκηνοθέτη στην απόφαση. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι η απόρριψη της ένστασης παραβιάζει τους ίδιους τους κανόνες της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία απάντησε λέγοντας πώς «οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την αποβολή του κ. Πολάνσκι ήταν δίκαιες και λογικές», προσθέτοντας ότι «υποστηρίζει την απόφαση της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή