ΚΟΣΜΟΣ

Β. Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις σχετικά με τον θάνατο της 29χρονης δημοσιογράφου

AP

Στιγμιότυπο από κάμερες ασφαλείας στο οποίο η Λάιρα ΜακΚι φαίνεται να στέκεται κοντά σε όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ντέρι. (EPA/PSNI HANDOUT)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προχώρησε στη σύλληψη δύο εφήβων, που συνδέονται με τον θανάσιμο τραυματισμό της 29χρονης Ιρλανδής δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι, από σφαίρα, κατά τη διάρκεια χθεσινών διαδηλώσεων σκληροπυρηνικών καθολικών εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας στο Ντέρι.

Οι άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, συνελήφθηκαν με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και ανθρωποκτονίας, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Η ΜακΚι, «ανερχόμενο αστέρι» της ερευνητικής δημοσιογραφίας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, πιθανότατα από αδέσποτη σφαίρα στις χθεσινές διαδηλώσεις. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο «νέος IRA» ευθύνεται για αυτό το «τρομοκρατικό χτύπημα», όπως το χαρακτήρισε.

Εγινε γνωστή από στήλη που διατηρούσε το 2014 με τίτλο, «Γράμματα στον 14χρονο εαυτό μου», στην οποία περιέγραφε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας ως ομοφυλόφιλη στο Μπέλφαστ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ