Αξιόλογες παραστάσεις και νέες παραγωγές

Αξιόλογες παραστάσεις και νέες παραγωγές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο Μάιος σηματοδοτούσε την… αρχή του τέλους για τις λίστες θεαμάτων των εφημερίδων, αφού ελάχιστα θέατρα έπαιρναν το ρίσκο να παρατείνουν τις παραστάσεις τους μέχρι το καλοκαίρι και ακόμα λιγότερα προγραμμάτιζαν πρεμιέρες νέων έργων για τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Στις μέρες μας, όμως, το θεατρικό τοπίο της Αθήνας όχι απλώς δεν μετατρέπεται σε έρημο τις εβδομάδες μετά το Πάσχα, αλλά αντίθετα λειτουργεί ως ολοζώντανο πεδίο πειραματισμού (οι επιτυχημένες παραγωγές επιστρέφουν την επόμενη θεατρική περίοδο, και οι όχι τόσο επιτυχημένες δεν προλαβαίνουν να αποτύχουν παταγωδώς), προσφέροντας παράλληλα στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις αξιόλογες παραστάσεις που δεν πρόλαβε να δει τον χειμώνα.

Στις πλέον υποσχόμενες επερχόμενες παραγωγές συγκαταλέγεται ο «Κύκλος του έρωτα» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, την Αννα Μάσχα, τον Κώστα Φιλίππογλου, τον Χάρη Φραγκούλη και έξι ακόμα αναγνωρισμένους ηθοποιούς να υποδύονται τους ερωτικούς συντρόφους που μπλέκονται σε ένα αέναο παιχνίδι αποπλάνησης, παραπλάνησης και σεξουαλικής υποκρισίας. Η παράσταση του «κλασικού» όσο και προκλητικού έργου του Αρθουρ Σνίτσλερ, το οποίο εκδόθηκε το 1903 και σύντομα απαγορεύθηκε από την αυστριακή λογοκρισία, ενώ αργότερα «χάρισε» στον δημιουργό του τον χαρακτηρισμό ««Εβραίος πορνογράφος», θα κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 3 Μαΐου. Την ίδια ημέρα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η «Τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», μια νέα εκδοχή του σαιξπηρικού έργου σε διασκευή για έξι ηθοποιούς και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου.

Αξιόλογες παραστάσεις και νέες παραγωγές-1

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιαστεί η «Τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας».

Ενας ψυχίατρος εξαφανίζεται από το γραφείο του σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και ένας ασθενής παθιασμένος με τους ελέφαντες ίσως γνωρίζει τι του συνέβη, στη νέα παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα, η οποία βασίζεται στο έργο του Καναδού συγγραφέα Νicolas Billon «The Elephant Song» και ανεβαίνει στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων από τις 4 Μαΐου με πρωταγωνιστές τους Μάξιμο Μουμούρη, Ιριδα Πανταζάρα και Αργύρη Πανταζάρα.

Μία εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 10 Μαΐου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλουμπής καταπιάνεται με τα «Μελίσσια» του Αλέξη Σταμάτη στη νέα παραγωγή της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου. Πρωταγωνιστεί η Μπέττυ Αρβανίτη στον ρόλο της Αγάπης, μιας κατάκοιτης συγγραφέα που υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στο σπίτι της στα βόρεια προάστια.

Τέλος, στις 11 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του site specific έργου «Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού», που συνυπογράφουν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Αρης Ασπρούλης. Αφού ολοκληρώσει τις παραστάσεις του στον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη, το αστυνομικό θρίλερ που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από την καλλιτεχνική Αθήνα του 1910 και αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας σε ιστορικά αρχεία, δημοσιεύματα και παλιά βιβλία, θα μεταφερθεί στο University of Roehampton του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή