Το σχόλιο της Ρωσίας για την συντριπτική ήττα Ποροσένκο στην Ουκρανία

Το σχόλιο της Ρωσίας για την συντριπτική ήττα Ποροσένκο στην Ουκρανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, οι πολίτες της χώρας καταψήφισαν τον Πέτρο Ποροσένκο, εκλέγοντας νέο πρόεδρο της χώρας τον κωμικό της τηλεόρασης Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Σύμφωνα με τα exit polls, ο Zελένσκι εκλέγεται με το 73% – ένα ποσοστό που δεν έχει αποσπάσει κανένας άλλος υποψήφιος στην πρόσφατη ιστορία της χώρας – ενώ ο Ποροσένκο συγκεντρώνει μόλις το 25%.

Η ευρεία νίκη του νέου στην πολιτική ηθοποιού στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Ουκρανοί «ψήφισαν για την αλλαγή» ήταν η πρώτη αντίδραση της Μόσχας, δια στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν.

«Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων δείχνουν ότι οι ουκρανοί πολίτες ψήφισαν για την αλλαγή», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της χώρας πρέπει να συναισθανθεί και να υλοποιήσει τις ελπίδες των εκλογέων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή