H BREITLING αποχωρεί το 2020 από την Baselworld

H BREITLING αποχωρεί το 2020 από την Baselworld

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τη λήξη της Baselworld 2019 και οι φήμες που οργίαζαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη. H Breitling ανακοίνωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό, τουλάχιστον για εμάς τους δημοσιογράφους, ότι δεν θα επιστρέψει στην επόμενη έκθεση της Βασιλείας, το 2020. Αντ’ αυτού, η ελβετική εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρώσει τις δυνάμεις της στη δική της επικοινωνιακή πλατφόρμα, το Breitling Summit, ένα είδος διάσκεψης στο οποίο συμμετέχουν συνεργάτες, πελάτες, συλλέκτες και εκπρόσωποι του Τύπου, και όπου παρουσιάζονται τα νέα της μάρκας σε όλα τα επίπεδα: νέα μοντέλα, τεχνολογικές καινοτομίες, συνέργειες με φιλανθρωπικό, οικολογικό ή άλλο χαρακτήρα. Η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιείται στον τόπο και τον χρόνο επιλογής της Breitling. Η απόφαση απόσυρσης από την έκθεση το 2020 οφείλεται στο γεγονός ότι η Baselworld έχει προγραμματιστεί πολύ αργότερα, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2020, αντί τον Μάρτιο (αμέσως μετά το Σαλόνι της Γενεύης, δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «διαζύγιο» ήταν φιλικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern, αναγνωρίζει ότι η μάρκα του είχε μία επιτυχημένη παρουσία στη Βασιλεία το 2019 αλλά δηλώνει ότι «ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο χρόνος διεξαγωγής της Baselworld, στα τέλη Απριλίου, ο οποίος δεν συμφωνεί με τον δικό μας προγραμματισμό». 

H BREITLING αποχωρεί το 2020 από την Baselworld-1

O διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baselworld, Michel Loris-Melikoff επιβεβαίωσε και αυτός την είδηση, αναφέροντας: «Ο δρόμος που ακολουθεί η Breitling προκειμένου να παρουσιάζει τη μάρκα ως μία εμπειρία, εναρμονίζεται απολύτως με τη δική μας στρατηγική μεταμόρφωσης της Baselworld σε μία πλατφόρμα εμπειριών. Γι’ αυτό και πασχίσαμε από κοινού να ενσωματώσουμε το Breitling Summit στην Baselworld. Τελικά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία επειδή ο χρόνος διεξαγωγής που ορίστηκε για την Baselworld, στα τέλη Απριλίου 2020, ήταν πολύ αργά για την Breitling.”

Παρόλα αυτά ο Georges Kern κράτησε ένα παραθυράκι ανοιχτό, αφού δεν αποκλείει την μελλοντική επιστροφή της Breitling στην έκθεση, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη νέα διοίκηση της Baselworld για τον αέρα ανανέωσης και τις νέες κατευθύνσεις που έδωσε στον εκατονταετή θεσμό: «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι δραστικές καινοτομίες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή με επικεφαλής τον Michel Loris-Melikoff σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν θετικό αντίκτυπο και θέτουν τα θεμέλια ώστε να οδηγήσουν την Baselworld σε μία νέα πορεία στο μέλλον».

H BREITLING αποχωρεί το 2020 από την Baselworld-2

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baselworld, Michel Loris-Melikoff

Ήδη, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Breitling, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την πρώτη μεγάλη αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό, αφού η Tudor –η οποία παραδοσιακά κατελάμβανε ένα μέρος του χώρου της μητρικής εταιρείας Rolex– αποκτά δικό της ανεξάρτητο περίπτερο στο Hall 1, και η Rolex επεκτείνεται ανάλογα, καταλαμβάνοντας τον χώρο που παρείχε στην Tudor. Μετά τους αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς και τα ζοφερά σενάρια περί διάλυσης της Baselworld, δεδομένου ότι έχασε περί τους 1.000 εκθέτες τα τελευταία χρόνια, η κίνηση αυτή της Rolex, που είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων της έκθεσης, εκλαμβάνεται ως ένα σημαντικό βήμα στήριξης του θεσμού στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ και για την Baselworld εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή