Κονγκό: Γορίλες ποζάρουν για σέλφι μαζί με τους διασώστες τους

Κονγκό: Γορίλες ποζάρουν για σέλφι μαζί με τους διασώστες τους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για μία σέλφι πήραν δύο γορίλες στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και φωτογραφήθηκαν μαζί με τους διασώστες που τους έσωσαν όταν ήταν ακόμη μωρά. Πιο συγκεκριμένα, η ιδιαίτερη φωτογραφία τραβήχτηκε στο τμήμα του πάρκου που μεγαλώνουν οι ορφανοί γορίλες, οι γονείς των οποίων έχουν συνήθως πέσει θύματα λαθροκυνηγών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πάρκου, οι γορίλες έχουν μάθει να μιμούνται τους ανθρώπους που τους φροντίζουν από τότε που ήταν μωρά, τους οποίους μάλιστα αντιμετωπίζουν ως γονείς τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μητέρες των δύο ζώων σκοτώθηκαν το 2007 από θηρευτές.

Για αυτό τον λόγο, όπως τονίζει, στη φωτογραφία φαίνονται να στέκονται στα δύο τους πόδια, καθώς με αυτό τον τρόπο «μιμούνται τους ανθρώπους» και «μαθαίνουν πως να είναι ανθρώπινα όντα». Ωστόσο, «κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συχνά», προσθέτει.

Όσον αφορά τους δασοφύλακες που εργάζονται στο πάρκο και φροντίζουν τα ζώα, η καθημερινότητα τους δεν είναι όσο ανάλαφρη μοιάζει στην φωτογραφία. Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό βρίσκεται επι χρόνια σε ένοπλη σύγκρουση με διάφορες αντάρτικες ομάδες, πολλές εκ των οποίων επιχειρούν σε περιοχές κοντά στο πάρκο άγριας ζωής. Ενδεικτικά, πέντε δασοφύλακες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ανταρτών την περασμένη χρονιά, ενώ 130 έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά σε ένοπλες συγκρούσεις από το 1996.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή