Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας του Τούσα Μπαρντίλ από τον αρχηγό της «μαφίας» του Κορυδαλλού

Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας του Τούσα Μπαρντίλ από τον αρχηγό της «μαφίας» του Κορυδαλλού

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άγνωστη απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε το 2006 σε σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα συνδέει -μεταξύ άλλων- τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» του Κορυδαλλού, βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι με τον 34χρονο ομοεθνή του Τούσα Μπαρντίλ, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος στο κελί του, την 27η Ιανουαρίου 2019. Δράστης εκείνης της ένοπλης επίθεσης ήταν ο Λεκοτσάι και παραλίγο θύμα ο Μπαρντίλ. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 7ης Μαρτίου 2006, στο προαύλιο του 54ου Λυκείου Αθηνών, στην οδό Καλαμά, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο Λεκοτσάι συνοδευόμενος από δύο ακόμα άτομα ονόματι «Aris» και «Zgalop»  είχε πυροβολήσει εναντίον του Μπαρντίλ χρησιμοποιώντας πιστόλι με σιγαστήρα, ενώ οι δύο συνεργοί του κατάφεραν χτυπήματα με μαχαίρια στο λαιμό, τα πλευρά και το πόδι. Ο Μπαρντίλ , 21 ετών τότε, είχε καταφέρει να διαφύγει πηδώντας τα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος και βάζοντάς το στα πόδια. Για την υπόθεση είχε σχηματίσει δικογραφία το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Μπαρντίλ, βρέθηκε στραγγαλισμένος στο κελί του στα τέλη Ιανουαρίου 2019. Ο ιατροδικαστής, στο πόρισμά του αποδίδει τον θάνατο του κρατουμένου σε στραγγαλισμό και μάλιστα διευκρινίζει ότι το πτώμα έφερε ίχνη πάλης καθώς και ότι στα νύχια του θύματος βρέθηκαν υπολείμματα από το δέρμα του δολοφόνου του. Αρχικά είχαν υπάρξει υπόνοιες ότι θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών ή και δηλητηρίαση. Ένας απ’ αυτούς που καλλιεργούσε τη σχετική σεναριολογία ήταν ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, φερόμενος ως αρχηγός της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού».

Αυτό προκύπτει από συνομιλίες του με έναν δημοσιογράφο αλλά και με τον 65χρονο προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, τις οποίες κατέγραψε η Αντιτρομοκρατική το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Από το περιεχόμενο των συνομιλιών μάλιστα προκύπτει ότι ο Λεκοτσάι επεδίωκε να ενοχοποιήσει για τον θάνατο του Μπαρντίλ τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. Έλεγε συγκεκριμένα ότι ο Μπαρντίλ είχε δηλητηριαστεί με ουσία που είχε εισαγάγει στη φυλακή ο Φλώρος.

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα συνομιλίας του με τον προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, στα τέλη Ιανουαρίου:  «Θα σε ξαναπάρω να με μάθεις τι πρέπει να γράψω ή να βρω έναν άνθρωπο που ξέρει από αυτά, για να μου φτιάξει ένα ωραίο χαρτί, γιατί αν γίνεται και αυτό το δηλητήριο είναι το ίδιο δηλητήριο που σκοτώθηκε ο τέτοιος ο Τούσα Μπαρντίλ, τότε εννοούμε ότι είναι ο Φλώρος πίσω απ’ όλα αυτά» είπε ο Λεκοτσάι σε ένα από τα τηλεφωνήματά του στον δικηγόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι θεωρούσε τον Μπαρντίλ μάρτυρα μιας υποτιθέμενης εναντίον του απόπειρας δολοφονίας, με  δηλητήριο μέσα στη φυλακή Κορυδαλλού. Η προσπάθεια δολοφονίας του, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, είχε αποτραπεί με τη συνδρομή Κούρδων κρατουμένων που είχαν βρει και παραδώσει στον Λεκοτσάι το δηλητήριο. Μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων του ιατροδικαστικού πορίσματος, ένα από τα ενδεχόμενα που πρόκειται να ερευνηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης είναι αν πίσω από τη δολοφονία Μπαρντίλ κρύβεται ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας», Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Πιθανό κίνητρο σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν αφενός να ενοχοποιήσει τον Φλώρο ως δήθεν «εγκέφαλο» της δολοφονίας του Μπαρντίλ και αφετέρου να επηρεάσει την εν εξελίξει δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου έπραξε στην περίπτωση του Αλβανού Αρμπερ Μπάκο που δολοφονήθηκε στη φυλακή κατόπιν εντολής του Λεκοτσάι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή