Απειλές Κασιδιάρη κατά δημοτικών συμβούλων

Απειλές Κασιδιάρη κατά δημοτικών συμβούλων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μηνύσεις κατά των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να μην παραχωρηθεί χώρος για εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή και στις παρατάξεις της κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές απείλησε ο επικεφαλής της παράταξης στον δήμο, Ηλίας Κασιδιάρης.

Η ψηφοφορία στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας ήταν ονομαστική σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος που είχε εκδοθεί και έληξε με πλειοψηφία 26 ψήφων υπέρ, ενός «όχι», ενός άκυρου, και μιας ψήφου αποχής. Κατά τη ψηφοφορία, ο Ηλίας Κασιδιάρης σημείωνε τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν και απείλησε φωνάζοντας ότι θα υποβάλει μηνύσεις εις βάρος τους, καθώς και ότι θα χάσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Ως προς τη χωροθέτηση των περιπτέρων των λοιπών κομμάτων και των υποψηφίων, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να στηθούν στην πλατεία Συντάγματος τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της υποψήφιας περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και των υποψήφιων δημάρχων Νάσου Ηλιόπουλου και Παύλου Γερουλάνου αφήνοντας για τη Ν.Δ. την πλατεία Κλαυθμώνος (σ.σ. εκεί θα στηθεί και το περίπτερο του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη) προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών». «Ο,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλοι δικοί τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ. Από τη πλευρά του, ο Γ. Καμίνης σε γραπτή απάντησή του σημείωσε την απουσία σχολίου από πλευράς της για την απόφαση που αφορά τον αποκλεισμό της Χ.Α. από τους προεκλογικούς χώρους, προσθέτοντας ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης αποχώρησαν κατά την ψηφοφορία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση εξεδόθη βάσει της αρχής της ισότητας και της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., στην πλατεία Κολοκοτρώνη θα «εγκατασταθεί» ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, ενώ στον πεζόδρομο της Κοραή θα εγκαταστήσουν τα περίπτερά τους το ΚΙΝΑΛ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Στην Ομόνοια και στη Γ΄ Σεπτεμβρίου θα «στηθούν» τα εκλογικά κέντρα του ΚΚΕ, του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Πρωτούλη και του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Σοφιανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή