Το ΥΠΕΞ αποκρούει τους ισχυρισμούς Καμμένου

Το ΥΠΕΞ αποκρούει τους ισχυρισμούς Καμμένου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδειάζει», με επίσημη ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, εναντίον του πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση επισημαίνεται πως «όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, βρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Εχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ αποκρούει τους ισχυρισμούς Καμμένου πως τα έγγραφα είχαν καταστραφεί, επισημαίνοντας πως «ουδέποτε ο τ. υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό». Παράλληλα, όσον αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία που διάβασε ο κ. Καμμένος, το ΥΠΕΞ σημειώνει πως «το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση».

Ο Πάνος Καμμένος πάντως επιμένει. Χθες, ζήτησε να παραιτηθούν και οι δύο από βουλευτές, αν δεν αρθεί η ασυλία τους, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση «μέχρις εσχάτων» με τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επέμεινε στις καταγγελίες, τονίζοντας πως «ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών για τον διαγωνισμό για τις θεωρήσεις».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Νέα Δημοκρατία διά της εκπροσώπου της κ. Ζαχαράκη, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει δημοσίως «τι ακριβώς γνωρίζει για την υπόθεση με τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών» και «να δώσει εντολή να αρθεί η ασυλία όλων των εμπλεκομένων για να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη».

Από τα πυρά πάντως του Πάνου Καμμένου ούτε αυτή τη φορά δεν ξέφυγε ο πρωθυπουργός. Ενδεικτικό είναι πως ερωτώμενος σε ποιον αντιστοιχεί πολιτικά ο… σκύλος τύπου κανίς, που πρωταγωνιστεί στο προεκλογικό του σποτ, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως «ο Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κ. Μέρκελ». Σε αντίστοιχη θέση τοποθέτησε και τον κ. Μητσοτάκη. Τέλος, ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας τα όσα είπε πρόσφατα ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξή του, ανέφερε πως από «υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης» είχε μάθει πως ο κ. Μαρινάκης είχε ζητήσει να φύγει από την κυβέρνηση με αντάλλαγμα τον ΔΟΛ, αλλά «προς τιμήν του ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι εγώ δεν διαπραγματεύομαι κανέναν ΔΟΛ για να σπάσω τη συνεργασία μου». Την ίδια ώρα πάντως η κόντρα της κυβέρνησης με τον εφοπλιστή αλληλοτροφοδοτείται. Χθες ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου κ. Θανάσης Καρτερός, με εκτενή ανάλυσή του, χαρακτήρισε τον εφοπλιστή «σεναριογράφο» που «όποιος θέλει τον πιστεύει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή