ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ένας απίθανος συνδυασμός

ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

© GEORGE FAKAROS/www.fakaros.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη συμβολή των οδών Βύσσης και Αιόλου, εκεί όπου η παλιά Αθήνα συναντά τη σύγχρονη μητρόπολη, εγκαινιάστηκε ένα ξενοδοχείο διαφορετικό από τα άλλα.

Ένα ξενοδοχείο ανεπιτήδευτο, επίκαιρο και εξωστρεφές, που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του –Blend (δηλαδή «μείγμα» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση «συνδυασμός»)–, φιλοδοξεί να ενώσει τις διαφορετικές πτυχές της πόλης, δημιουργώντας έναν άτυπο κόμβο για τον επισκέπτη που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο των όσων συμβαίνουν σε αυτήν.


© GEORGE FAKAROS/www.fakaros.com

Το Blend στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο του Μεγάρου Παυλίδη, όπου λειτουργούσε το περίφημο ομώνυμο γλυκισματοποιείο και το 1852 προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους.

Ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Αθανασιάδης, σε συνεργασία με την Aeter Architects, διατήρησαν ανέπαφη την πρόσοψη, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, ενώ στο εσωτερικό έδωσαν νεο-ρετρό ύφος με πολλά σκανδιναβικά στοιχεία.

Τα 24 design δωμάτια και σουίτες έχουν θέα στο αστικό τοπίο, ενώ στο επίπεδο του δρόμου λειτουργεί το εστιατόριο Folk με διεθνή κουζίνα, επιρροές από τη Μέση Ανατολή και βάση τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα.
blendhotel.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ