80 χρoνια πριν… 23-4-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΙΑΝΟ-ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ: Η προαναγγελθείσα συνάντησις του υπουργού των Εξωτερικών της Γιουγκοσλαυίας κ. Τσιντάρ Μάρκοβιτς [φωτ. δεξιά] μετά του κόμητος Τσίανο [αριστερά] επραγματοποιήθη σήμερον εις την Βενετίαν. […] Ο κόμης Τσιάνο […] είπεν ότι η συνάντησις […] δεν οφείλεται εις την ανάγκην της υπογραφής πράξεως τινός μεταξύ των δύο φίλων χωρών αλλά μάλλον εις το γεγονός ότι εσχηματίσθη εν Βελιγραδίω νέα Κυβέρνησις (η ιταλο-γιουγκοσλαυική συμφωνία συνήφθη ως γνωστόν, επί Κυβερνήσεως Στογιαντίνοβιτς) καθώς και εις την ένωσιν της Αλβανίας με την Ιταλίαν.

ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Τα πιστοποιητικά καλής γειτονίας, τα οποία η Γερμανία ζητεί παρά διαφόρων χωρών αποσκοπούν ιδίως να δημιουργήσουν δυσχερείας εις τας αγγλογαλλικάς προσπαθείας διά την δημιουργίαν διεθνούς γραμμής ασφαλείας, αλλά ο γερμανικός ελιγμός είναι προωρισμένος εις αποτυχίαν.

ΖΩΡΖ ΒΑΚΑΛΟ: Μας γράφουν από το Παρίσι ότι ο γνωστός εκεί Ελλην σκηνογράφος κ. Ζωρζ Βακαλό (Γ. Βακαλόπουλος) εσκηνογράφησε δύο τελευταίας μεγάλας επιτυχίας που ανεβίβασε εις την γαλλικήν πρωτεύουσαν ο Ζαν Λουί Μπαρώ: την «Πείναν» του Κνουτ Χάμσουν και τον «Αμλετ» του Λαφόρμπ. Η εργασία του κ. Βακαλοπούλου εκρίθη ευνοϊκώτατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή