ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

// ΜΙΛΑΝΟ //
ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ  [ΕΩΣ 28/07/2019] 


Ο χώρος πολιτισμού Armani / Silos παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα Tadao Ando (1941-) «The Challenge – Tadao Ando» μέσα από μακέτες, αυθεντικά προσχέδια, φωτογραφίες, σημειώσεις του ίδιου, κ.ά. Η έκθεση διερευνά τις δημιουργικές αρχές, αλλά και τις επιρροές του δασκάλου της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Γι’ αυτόν τον λόγο, μέσα στον χώρο η φύση έχει έντονη παρουσία με διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα το νερό και το φως. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani είχε αναθέσει το 2001 στον Tadao Ando τον σχεδιασμό του θεάτρου που βρίσκεται πίσω από το κτίριο Armani / Silos, διαβλέποντας στον αρχιτέκτονα την ικανότητα, όπως είχε πει, να μεταμορφώνει τα «βαριά» υλικά, όπως π.χ. το μπετόν, σε κάτι πραγματικά συναρπαστικό.
armanisilos.com


// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ //
ΜΕ ΟΡΑΜΑ [ΕΩΣ 15/06/2019] Ο Αμερικανός Lincoln Kirstein (1907-1996) ήταν ταλαντούχος και πολυπράγμων: συγγραφέας, κριτικός, επιμελητής, λάτρης των τεχνών. Ωστόσο έγινε ευρύτερα γνωστός επειδή το όνομά του συνδέθηκε με την ίδρυση του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης και την πρώιμη ιστορία του MoMA. Η έκθεση «Lincoln Kirstein’s Modern» ρίχνει φως στην επιρροή που άσκησε στην πορεία του μουσείου μέσα από 200 έργα – κοστούμια των Paul Cadmus και Jared French, φωτογραφίες των Walker Evans και George Platt Lynes, γλυπτά των Elie Nadelman και Gaston Lachaise, κ.ά. Στο σύνολό τους δείχνουν τις ποικίλες επιδράσεις της πολιτιστικής ζωής στην κοινωνία κατά τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, αποκαλύπτοντας μια εναλλακτική άποψη της σύγχρονης τέχνης.
moma.org


// ΧΙΟΥΣΤΟΝ //
ΟΔΥΣΣΕΙΑ [ΕΩΣ 04/05/2019] Η έκθεση «Odysssey: Jack Whitten Sculpture, 1963-2017» στο MFAH είναι το πρώτο αφιέρωμα στη γλυπτική δουλειά του γνωστού Αμερικανού ζωγράφου Jack Whitten (1939-2018). Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα σε διαφορετικές περιόδους και αποτελούν ένα εκτεταμένο, αλλά άγνωστο σώμα δουλειάς του καλλιτέχνη. Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από ποικιλία υλικών, όπως ξύλο, μάρμαρο, χαλκό, οστά, σύρμα αλιείας κ.ά.
mfah.org


// ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ //
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΜΑΤΙΑ [AΠΟ 25 ΕΩΣ 28/04/2019]Στο πλαίσιο της 37ης Art Brussels, όπου συμμετέχουν 150 γκαλερί από όλο τον κόσμο, η αθηναϊκή Bernier-Eliades παρουσιάζει έργα αναγνωρισμένων  σύγχρονων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους των Gilbert & George, Διονύση Καβαλλιεράτου, Marisa Merz.
bernier-eliades.com


// ΛΕΥΚΩΜΑ //
ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ PARRΟ Βρετανός Martin Parr (1952-) είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους της γενιάς του, συγγραφέας και επιμελητής φεστιβάλ και εκθέσεων. Φωτογράφιζε πάντα παραλίες και συχνά τις έχει χρησιμοποιήσει για να πειραματιστεί με κάμερες και τεχνικές. Για παράδειγμα, όταν στράφηκε από το ασπρόμαυρο φιλμ στο έγχρωμο ή τα τελευταία χρόνια που εξερευνά τις δυνατότητες του τηλεφακού. Η έκδοση «Martin Parr: Beach Therapy» (εκδ. Damiani) παρουσιάζει εικόνες από αγαπημένες του ακτές και αμμουδιές.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ