Στ. Θεοδωράκης: Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός

Στ. Θεοδωράκης: Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά», υπογραμμίζοντας: «Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό».

Κάλεσε, τέλος, όλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση. «Η ΝΔ κρύφτηκε στο παρελθόν όταν την καλέσαμε να υποστηρίξει κάποια δικαιώματα. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παζάρια με την εκκλησία, κάνει παζάρια όπου μπορεί και νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αν θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε Ευρωπαίοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, ας αποδεχθούμε από την αρχή ότι το δικαίωμα του ενός είναι δικαίωμα και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη Τύπου από τα Ιωάννινα

Ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος περιοδεύει στην περιοχή των Ιωαννίνων συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του κάλεσε τον Έλληνα πολίτη «να δώσει δυνατά την μάχη στις 26 Μαΐου στο πλευρό του Ποταμιού».

«Μπορεί η Ελλάδα να έχει μια νέα δυναμική στην νέα Ευρώπη; Το Ποτάμι λέει “ναι”. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα επισήμανε, πως οι ευρωεκλογές, θα κρίνουν πολλά για τη χώρα μας, στην ασφάλεια, στην οικονομία, στα δικαιώματα, στο μεταναστευτικό. «Το Ποτάμι έχει συνδεθεί με την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν, για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε 27 προτάσεις που αντιμετωπίζουν, πιστεύουμε τα προβλήματα της χώρας μας, μέσα σε μια νέα Ευρώπη και με αυτή την σιγουριά, την πρόταση της ευρωπαϊκής αναγέννησης, πλησιάζουμε τον πολίτη, τον ακούμε, συζητάμε και τον καλούμε να δώσει την μάχη δίπλα στο Ποτάμι».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης άσκησε οξεία κριτική στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των ευρωεκλογών. Ειδικότερα ανέφερε: «Είναι φανερό ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να στήσουν μια γιορτή για δύο. Προσπαθούν να πολώσουν τον κόσμο, λένε πράγματα από τη δική τους πλευρά και όχι από αυτήν της κοινωνίας, προσπαθώντας στις ευρωεκλογές του Μαΐου να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κομματικά οφέλη. Ο κ. Τσίπρας να διασωθεί, να πάρει δηλαδή ένα ποσοστό ήττας μεν, αλλά ασφαλείας που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Ο κ. Μητσοτάκης να φανεί ως ο μόνος ηγέτης, της επόμενης μέρας,

Είναι λάθος ο δρόμος που επιλέγουν. Πιστεύουμε πως σε αυτές στις ευρωεκλογές ο κόσμος πρέπει να συζητήσει για τα προβλήματα που έχει μπροστά του, για τα προβλήματα της Ελλάδας της Ευρώπης –και αυτά δεν λύνονται ούτε με κραυγές ούτε με μικρές συνεχείς εμφύλιες συρράξεις στο κέντρο των Αθηνών. Λέμε πολύ απλά και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, να καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε, τι πραγματικά πρεσβεύει ο καθένας, για την Ευρώπη του μέλλοντος».

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε αρνητικά το ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξεκινάει αυτόν το αγώνα αγκαλιά με τον κ. Βέμπερ», για τον οποίο τόνισε, πως «δεν είναι το παράδειγμα του Ευρωπαίου ηγέτη, καθώς κατά καιρούς έχει εκφράσει ακραίες απόψεις και για την Ελλάδα και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» .

Τον Σταύρο Θεοδωράκη, συνοδεύουν 3 από τους 40 υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού. Πρόκειται για τους Γεράσιμο Παπαδόπουλο, σεισμολόγο, Γιάννη Κωνσταντινίδη, αν. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου που ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή