ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αρχιτέκτονες «τρέχουν» να καλύψουν με ειδικά προστατευτικά την Παναγία των Παρισιών προτού επικείμενες βροχές προκαλέσουν περαίτερω ζημιές στον εμβληματικό καθεδρικό ναό. 

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ημέρες τη Γαλλία, έχουν προκαλέσει πανικό στους Παριζιάνους, καθώς ειδικοί φοβούνται ότι σφοδρή βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω κατολισθήσεις στον καθεδρικό. 

Ηδη, ο θόλος της Νοτρ Νταμ, μέρος του οποίου κατέρρρευσε από τη φωτιά, είναι πλημμυρισμένος μετά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Νοτρ Νταμ, Philippe Villeneuve, είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι η ανέγερση ενός μουσαμά που θα λειτουργεί ως προστατευτικό είναι «υψίστης προτεραιότητας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΒΒC, υπάρχει σχέδιο να υψωθεί μια τεράστια ομπρέλα που θα τοποθετηθεί στην οροφή του οικοδομήματος, η οποία θα προστατεύει τον ναό καθόλη τη διάρκεια των εργασιών ανοικοδόμησης. 

Ωστόσο, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη και η απειλή της επικείμενης βροχής είναι πολύ σοβαρή για να περιμένουμε την κατασκευή της. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ