Επόμενη απειλή για την Παναγία των Παρισίων οι επικείμενες βροχοπτώσεις

Επόμενη απειλή για την Παναγία των Παρισίων οι επικείμενες βροχοπτώσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχιτέκτονες «τρέχουν» να καλύψουν με ειδικά προστατευτικά την Παναγία των Παρισιών προτού επικείμενες βροχές προκαλέσουν περαίτερω ζημιές στον εμβληματικό καθεδρικό ναό. 

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ημέρες τη Γαλλία, έχουν προκαλέσει πανικό στους Παριζιάνους, καθώς ειδικοί φοβούνται ότι σφοδρή βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω κατολισθήσεις στον καθεδρικό. 

Επόμενη απειλή για την Παναγία των Παρισίων οι επικείμενες βροχοπτώσεις-1

Ηδη, ο θόλος της Νοτρ Νταμ, μέρος του οποίου κατέρρρευσε από τη φωτιά, είναι πλημμυρισμένος μετά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Νοτρ Νταμ, Philippe Villeneuve, είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι η ανέγερση ενός μουσαμά που θα λειτουργεί ως προστατευτικό είναι «υψίστης προτεραιότητας». 

Επόμενη απειλή για την Παναγία των Παρισίων οι επικείμενες βροχοπτώσεις-2

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΒΒC, υπάρχει σχέδιο να υψωθεί μια τεράστια ομπρέλα που θα τοποθετηθεί στην οροφή του οικοδομήματος, η οποία θα προστατεύει τον ναό καθόλη τη διάρκεια των εργασιών ανοικοδόμησης. 

Ωστόσο, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη και η απειλή της επικείμενης βροχής είναι πολύ σοβαρή για να περιμένουμε την κατασκευή της. 

Επόμενη απειλή για την Παναγία των Παρισίων οι επικείμενες βροχοπτώσεις-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή