Αύξηση εσόδων και ζημίες 700.000 ευρώ για την Intracom το 2018

Αύξηση εσόδων και ζημίες 700.000 ευρώ για την Intracom το 2018

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Ιntracom εμφάνισε αύξηση εσόδων και οριακές ζημίες στη χρήση του 2018. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 470 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 18,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, τροφοδοτούμενος κυρίως από τις πωλήσεις της θυγατρικής εταιρείας Intrakat. Παράλληλα τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 10% φτάνοντας τα 32,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν οριακά αρνητικά στα 0,7 εκατ. ευρώ, έναντι μικρού κέρδους ύψους 0,9 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη χρήση του 2017.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι στη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης της εταιρείας υπογράφηκαν συμβάσεις ύψους 480 εκατ. ευρώ και ότι στο τέλος του έτους υπήρχε ανεκτέλεστο συμβάσεων 875 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κλώνης, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για τα αποτελέσματα του 2018 όσο και για το βραχυπρόθεσμο μέλλον. «Aυξημένες πωλήσεις, υπογραφή σημαντικών νέων συμβάσεων και ενισχυμένη κερδοφορία συνοψίζουν τα οικονομικά μας αποτελέσματα» για το 2018, είπε ο κ. Κλώνης, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά επισφραγίζουν έναν νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης στον οποίο εισέρχεται ο όμιλος Intracom.

Πέρυσι τη (θετική) διαφορά πραγματοποίησε η Intrakat. H εταιρεία πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 57%, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της από 147 εκατ. ευρώ το 2017 σε 232 εκατ. ευρώ πέρυσι. Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν ορισμένα έργα-κλειδιά που ανέλαβε η εταιρεία στην επικράτεια, με πιο σημαντικό εκείνο του εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport, συνολικού ύψους 357 εκατ. ευρώ. H εταιρεία πέρυσι ανέλαβε την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στα Σεπόλια Αττικής, δύο τμήματα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος κ.ά.

Με εξαίρεση την Intrakat, το σύνολο των λοιπών θυγατρικών του ομίλου Intracom Holdings παρουσίασε κάμψη εσόδων. Η Intrasoft υποχώρησε κατά 2% στα 173 εκατ. ευρώ και η Ιntracom Defence κατά περίπου 9% φτάνοντας τα 60 εκατ. ευρώ. Οι δύο προαναφερόμενες επιχειρήσεις μαζί με την Intrakat αντιστοιχούν στο 98% των εσόδων του ομίλου Intracom και η Intrakat από μόνη της αντιστοιχεί στο 50% των εσόδων του ομίλου. Από την άλλη πλευρά, την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) πέρυσι πέτυχε η Intrasoft ύψους 12,3 εκατ. ευρώ, ακολούθησε η Intrakat με λειτουργικά κέρδη ύψους 9,0 εκατ. ευρώ, η Κ-Wind με κέρδη EBITDA 5,4 εκατ. ευρώ που έχει δραστηριότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τέλος η Ιntracom Defence με λειτουργικά κέρδη ύψους 4,2 εκατ. ευρώ.

Για το 2019, η εταιρεία αναφέρει 120 εκατ. ευρώ νέες προς υπογραφή συμβάσεις. Φαίνεται ωστόσο ότι και στη χρονιά που διανύουμε, η Intrakat θα είναι η αιχμή για την ανάπτυξη του ομίλου. «Η Intrakat εστιάζει στους τομείς των κατασκευών και των ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων επενδύοντας σε συνεργασίες που διαθέτουν τεχνογνωσία στην κατασκευαστική αγορά, προσδοκώντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ομίλου στον χώρο», αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση του ομίλου Intracom, όπου σημειώνεται ότι αναμένεται η σταδιακή επέκταση της κατασκευαστικής θυγατρικής εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού και ειδικά στις χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία) αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή