Μητσοτάκης: «Μόνος στο ίδιο του το κόμμα ο Τσίπρας»

Μητσοτάκης: «Μόνος στο ίδιο του το κόμμα ο Τσίπρας»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνο μέσα στο ίδιο του το κόμμα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η Πειραιώς συντηρεί το θέμα Πολάκη και τους τριγμούς που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης κάλυψη που του πρόσφερε ο πρωθυπουργός μετά την προαναγγελία της πρότασης μομφής από τη Ν.Δ.

«Ο κ. Τσίπρας, χθες, επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα με τον κ. Πολάκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Eλληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα θα αισθάνεται πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», σημείωσε κατά την επίσκεψή του στον Ασπρόπυργο ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας την «απομόνωση» του κ. Τσίπρα. Κι αυτό διότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο πρωθυπουργός τον αιφνιδιασμό του προέδρου της Ν.Δ. με την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη δείχνει, όπως έλεγαν στελέχη της Πειραιώς, ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και με το «κοινό αίσθημα». Κι αυτό διότι επέλεξε να πάρει «στην πλάτη του» τον κ. Πολάκη, αντί να τον αποπέμψει, κάτι που θα έδειχνε ότι έγινε καθ’ υπαγόρευση του κ. Μητσοτάκη.

Μετατρέποντας την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση την ίδια ώρα, επί της ουσίας, λένε από την Πειραιώς, ταυτίζει τον κ. Πολάκη με το υπουργικό συμβούλιο. Πάντως, δεν διέλαθε την προσοχή της Πειραιώς ότι είναι η πρώτη φορά που δεν εμφανίζονται όλοι συντεταγμένοι σε μια επιλογή του πρωθυπουργού. Ακόμα πιο προβληματικό φαίνεται να είναι το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» δημοσίως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, την ώρα που ο κ. Τσίπρας δεν άφησε –ενώ είχε την ευκαιρία– ούτε μια αιχμή έναντι του κ. Πολάκη.

Προτεραιότητα

Και ενώ το μέτωπο Πολάκη εκτιμάται ότι θα παραγάγει εξελίξεις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον Ασπρόπυργο έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας, καθώς οι κάτοικοι του επισήμαναν ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στην περιοχή είναι τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας και η ανασφάλεια που προκαλεί στους κατοίκους η απουσία της αστυνομίας. «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια, δεν το κρύβουμε. Δεν λέμε ότι η ασφάλεια είναι δεξιά, κεντρώα, αριστερή πολιτική. Είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Ξέρω πολύ καλά ότι εδώ δεν το αισθάνεστε. Γι’ αυτό να ξέρετε ότι για εμάς αυτή είναι πολιτική αδιαπραγμάτευτη, ξέρουμε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα στο ζήτημα της ασφάλειας, ξέρουμε πώς θα ενισχύσουμε την αστυνομία. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ξανακάνει και θα το κάνουμε και τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε ιδιωτική επίσκεψη για να παραστεί στη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (όπου θα γίνει δεκτός από τον κ.κ. Βαρθολομαίο).

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρει την «απόλυτη ευθύνη» για την κατάσταση της ΔΕΗ που «οδηγείται στην καταστροφή». «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την παρέλαβε με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημίες», σημείωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» και προειδοποιώντας ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή