Ανοικτή πληγή ο Πολάκης για το Μέγαρο Μαξίμου

Ανοικτή πληγή ο Πολάκης για το Μέγαρο Μαξίμου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επίσκεψη στην Κίνα –που επισήμως ξεκινά σήμερα–, σε συνδυασμό με τη μικρή ανάπαυλα λόγω Πάσχα, ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να εκτονωθεί η κρίση που δημιούργησε ο Παύλος Πολάκης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μία κρίση που για τρίτο 24ωρο συνέχισε να τροφοδοτείται από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θεωρούν πως η συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού ακούμπησε σε ευαίσθητες χορδές την Αριστερά.

Επιθυμία λοιπόν του πρωθυπουργού είναι αμέσως μετά το Πάσχα να επιστρέψει η επικαιρότητα εκεί όπου είχε μείνει πριν από τον… Παύλο Πολάκη, ήτοι σε θέματα οικονομικής φύσεως αφενός και αμιγώς πολιτικά αφετέρου. Δεν είναι τυχαίο το ότι, εν μέσω… καταιγίδας, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, επιχειρώντας να αλλάξει ατζέντα. Το γεγονός ότι δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρωθυπουργική εισήγηση η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχει πλέον «η δυνατότητα να εμβαθύνουμε στη νέα οικονομική πολιτική (σ.σ. πρακτικά αυτό σημαίνει νέα μέτρα ελάφρυνσης) που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018», έστειλε ακριβώς αυτό το μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Να εστιάσουν όλοι στη μεγάλη εικόνα, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

Η κρίση όμως, κατά πολλούς, υπήρξε και αποτέλεσμα των χειρισμών του ίδιου του Μαξίμου. Η αρχική αντίδραση της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, η πλήρης κάλυψη δηλαδή του αναπληρωτή υπουργού, δεν άρεσε σε πολλά στελέχη του κόμματος, με τις πληροφορίες να λένε πως η κριτική άγγιξε για πρώτη φορά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν θεώρησε σκόπιμο να αφήσει ούτε μία αιχμή για τον υπουργό του, αποδίδοντας τα όσα είπε στη σφακιανή καταγωγή του και στον «αψύ» χαρακτήρα του. Και αυτή η φράση προκάλεσε δεύτερο, ήσσονος βέβαια σημασίας, πρόβλημα, καθώς έφερε την αντίδραση μερίδας Κρητικών, που το εξέλαβαν ως αιχμή για τον «συλλογικό» χαρακτήρα τους.

Το Μαξίμου, πάντως, όσο περνούσαν οι ώρες, αντιλαμβανόταν πως η υπόθεση είναι όλο και πιο «σοβαρή» από όσο φαινόταν αρχικά. Και τούτο γιατί το θέμα δεν «σηκωνόταν» μόνο από την αντιπολίτευση, που πήρε την ιδανική πάσα από τον κ. Πολάκη και χτύπησε το «ανθρωπιστικό προφίλ» της κυβέρνησης, αλλά και από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος, που το ένα μετά το άλλο «άδειαζαν» τον αν. υπουργό. Στελέχη με τα οποία συνομίλησε η «Κ» θεωρούν πως θα μπορούσε η συγκεκριμένη κρίση να οδηγήσει εκτός κυβέρνησης τον κ. Πολάκη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα φαινόταν ως «λευκή πετσέτα» από πλευράς Μαξίμου και δεν εξετάστηκε ποτέ.

Κατά πληροφορίες, πάντως, υπήρξε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον κ. Πολάκη, όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για όσα συνέβησαν.

Στον αντίποδα, χθες, ο κ. Παπαδημούλης κάλυψε (News 24/7) τον κ. Πολάκη λέγοντας πως «στην ουσία της τοποθέτησής του έχει δίκιο». Πρόσθεσε δε πως «λόγω του στυλ του, κάπου χάνει το δίκιο του». Σε παρόμοια λογική και ο κ. Βερναρδάκης, που υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στοχοποίησης από μερίδα του διεφθαρμένου πολιτικού και επικοινωνιακού συστήματος». Τον παρότρυνε, ωστόσο, να είναι «λιγότερο παρορμητικός στα σόσιαλ μίντια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή