Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο

Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σορός βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα που ανασύρθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής από την «Κόκκινη Λίμνη», εκεί που είχε ρίξει τα άψυχα σώματα θυμάτων του ο 35χρονος «Ορέστης».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτου Σιάηλου, η βαλίτσα περιείχε πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ. Η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και η ταυτότητά της θα εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις. Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση ανάσυρσης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλάμπους, η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα.

Φορτηγό όχημα της Αστυνομίας έφτασε στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης, για να παραλάβει την βαλίτσα, η οποία θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο. 

Εντός της «Κόκκινης Λίμνης» εισήλθε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και η βάρκα της ΕΜΑΚ, η οποία προσέγγισε το σημείο όπου τοποθετήθηκε το Μεγάλο Σάββατο η σημαδούρα.

Οι δυσκολίες της επιχείρησης

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε σχετικά με την επιχείρηση ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς δεν πρέπει να αλλοιωθούν οι βαλίτσες και το περιεχόμενό τους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΕΜΑΚ, είναι η λάσπη που υπάρχει στον πάτο της λίμνης και καθιστά το έργο τους πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί η λάσπη μετακινείται, με αποτέλεσμα να χρειάζεται υπομονή, μέχρι να επέλθει ηρεμία στον βυθό, ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να σημαδέψουν ξανά τα σημεία.

Χθες, ο συλληφθείς επέστρεψε στο σημείο του, κατά την ομολογία του, υγρού τάφου τριών εκ των θυμάτων του και προέβη σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές και στα μέλη των ομάδων διερεύνησης. Κατόπιν των υποδείξεών του, τα μέλη της ΕΜΑΚ εισήλθαν στην «Κόκκινη Λίμνη» με βάρκα και τοποθέτησαν σημαδούρες στα σημεία όπου εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα «δύο αντικείμενα που προκαλούν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο-1

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού θα καθορίσουν τον τρόπο και τον εξοπλισμό, με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη. Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε αντικείμενο που παραλήφθηκε από την λίμνη «Μεμί» του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra Graze. Ωστόσο, ο Διευθυντής εξέφρασε την απαισιοδοξία του σε σχέση με το αποτέλεσμα.

Βάσιμοι φόβοι για περισσότερα θύματα

Η στάση που κράτησε μέχρι στιγμής ο 35χρονος αξιωματικός στις ανακρίσεις δείχνουν ότι μπορεί η μακάβρια λίστα των θυμάτων του να είναι μεγαλύτερη, έστω κι αν ίδιος επιμένει ότι αποκάλυψε τα πάντα.

Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο-2

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη του χρονικά δολοφονία μέχρι την δεύτερη και κατά πόσο θα μπορούσε να πνίξει αυτή την αρρωστημένη του μανία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτές της υπόθεσης θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο 35χρονος δεν έχει άλλα μυστικά κρυμμένα.

Οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο ύποπτος 35χρονος τους δίνει στοιχεία και απαντήσεις με δόσεις, όσον αφορά την μακάβρια δράση του.

Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο-3

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος στις αρχικές του ανακρίσεις, είχε κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες, ωστόσο, αμέσως μετά κατέβασε τον αριθμό στις δύο λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Στο μεταξύ φωτογραφίες από την «Κόκκινη Λίμνη», από προηγούμενα έτη, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κοινοποιούνται εκ νέου, με αφορμή τα στυγερά εγκλήματα του 35χρονου και τις αποκαλύψεις του για το πώς ξεφορτώθηκε τις σορούς των θυμάτων του. Οι εν λόγω λήψεις δείχνουν ότι, κατά τα έτη 2017 και 2018, στον πυθμένα της λίμνης, στην οποία η στάθμη του νερού ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, βρίσκονταν ταξιδιωτικές βαλίτσες.

Στο προφίλ χρήστη δημοσιεύονται αυτές οι φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο που έφτιαξαν επισκέπτες της λίμνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή