Ξεκινούν στις 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινούν στις 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Πέμπτη 2 Μαΐου θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, οι οποίες στην Αθήνα θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα αρχίσει την Πέμπτη 2 Μαΐου αλλά θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Μαΐου. 

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00΄- 18:00΄. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΣΑ, αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, είναι πως σε αυτό το διάστημα των 13 ημερών επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση κι επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή