Κύπρος: Στον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» η ρομποτική κάμερα – Σύσκεψη με μέλη της Scotland Yard

Κύπρος: Στον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» η ρομποτική κάμερα – Σύσκεψη με μέλη της Scotland Yard

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό, στο πλαίσιο των ερευνών για τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος. Οι έρευνες διακόπηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα λόγω και της περιορισμένης ορατότητας.

Στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού άρχισαν να καταφθάνουν μέλη της Αστυνομίας και το ασθενοφόρο, για προληπτικούς λόγους, σε σχέση με την ασφάλεια του δύτη.

Το νερό εξακολουθεί να είναι θολό και η σημερινή επιχείρηση αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Θα προηγηθεί μια αξιολόγηση της κατάστασης προτού αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Κύπρος: Στον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» η ρομποτική κάμερα – Σύσκεψη με μέλη της Scotland Yard-1

Η ρομποτική κάμερα, βρίσκεται εντός της «Κόκκινης Λίμνης», όπου γίνεται έρευνα του βυθού.

Παράλληλα, άρχισαν οι έρευνες και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, με το σκάφανδρο.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι φτάνει την Παρασκευή στην Κύπρο το σύστημα sonar, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το Σάββατο στις έρευνες των αρχών στις δύο λίμνες.

Σήμερα, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας με μέλη της Scotland Yard. Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, που έφτασαν χθες στην Κύπρο για να συνδράμουν τις έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ακολούθως τα μέλη της Scotland Yard αναχώρησαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Κύπρος: Στον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» η ρομποτική κάμερα – Σύσκεψη με μέλη της Scotland Yard-2

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, ώστε να συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου των γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή