Δίωξη για τον τραυματισμό της 8χρονης από σφαίρα

Δίωξη για τον τραυματισμό της 8χρονης από σφαίρα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοκατοχή κατηγορείται ο 54χρονος που ανήμερα το Πάσχα φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι ένα 8χρονο κορίτσι στις Θεσπιές Βοιωτίας. Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το όπλο βρέθηκε κρυμμένο κάτω από δεξαμενή πετρελαίου, στην αποθήκη του σπιτιού του στην Αθήνα, και από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι ήταν αυτό από το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά η ανήλικη. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στις Θεσπιές.

Η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της με φίλους και συγγενείς όταν δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Επεσε αναίσθητη στο έδαφος, αιμορραγώντας από τη δεξιά κροταφική χώρα. Μεταφέρθηκε διαδοχικά στα νοσοκομεία Θήβας και Χαλκίδας πριν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της βολίδας. Παρέμενε νοσηλευόμενη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το συμβάν ξεκίνησε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες τραυματισμού της ανήλικης. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς προχώρησαν σε προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια υπόπτων, ενώ έγιναν και εξειδικευμένες βλητικές εξετάσεις. Διαπιστώθηκε ότι δράστης ήταν ο 54χρονος που «διασκέδαζε» σε σπίτι φίλων του, στο χωριό Λεοντάρι, πυροβολώντας στον αέρα με το περίστροφο που κατείχε παράνομα. Ο κατηγορούμενος είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην Αθήνα. Ανακρινόμενος είπε στους αστυνομικούς ότι μόλις έμαθε για τον τραυματισμό της ανήλικης τρομοκρατήθηκε, καθώς και ότι παρακολουθούσε τις ειδήσεις στην τηλεόραση προκειμένου να ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή