Ο επίμονος κηπουρός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξει κανείς έναν λαβύρινθο, σύμφωνα με τον Μπόρχες, χρειάζεται απλώς δύο αντικριστούς καθρέφτες. Έτσι κι αλλιώς, το δύσκολο με τους λαβύρινθους ήταν πάντα να βρεις τον τρόπο να βγεις. Και να τους συντηρήσεις, αν κρίνουμε από τον όγκο δουλειάς που έχει μπροστά του ο  Έρικ Ντρένον, ο κηπουρός που διακρίνεται στην εικόνα να περιποιείται τις φυλλωσιές οξιάς της σκωτσέζικης έπαυλης Τρακουάιρ, του αρχαιότερου κατοικήσιμου κτιρίου της χώρας – δεν έχει μείνει χωρίς ένοικο τα τελευταία 900 χρόνια. 

Πλέον, η έπαυλη είναι επισκέψιμη για το κοινό, που μπορεί να εξερευνήσει την αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα, να δει πού κοιμήθηκε κάποτε η Μαρία Στιούαρτ, να ψαρέψει σολομούς στις όχθες του ποταμού Τουίντ και να χαθεί στον λαβύρινθο, ακριβώς πίσω από το σπίτι. 

Ο λαβύρινθος είναι πολύ νεότερος: απέκτησε τη σημερινή του μορφή το 1981. Και κάθε Κυριακή του Πάσχα διοργανώνεται ένα παιχνίδι για τα παιδιά της περιοχής, που καλούνται να εντοπίσουν τα 6.000 μικροσκοπικά αυγά που έχουν κρυφτεί επί τούτω στους διαδρόμους του. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή