Αντιδράσεις μετά τα νέα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι

Αντιδράσεις μετά τα νέα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον ΣΚΑΪ.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα αναδεικνύουν την ολιγωρία των αρμόδιων τις πρώτες κρίσιμες ώρες, την έλλειψη συντονισμού ενώ η πυρκαγιά απειλούσε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, αλλά και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως γνώριζαν για την ύπαρξη θυμάτων αρκετά πριν γίνουν οι πρώτες σχετικές ανακοινώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Nίκος Τόσκαςυποστήριξε ότι δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες, καθώς, όπως υποστήριξε, οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του «ήταν ασαφείς». Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στο Συντονιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι το μοιραίο βράδυ, υπήρχαν ήδη αναφορές από άνδρες της πυροσβεστικής που βρίσκονταν στο σημείο, για ύπαρξη νεκρών. 

Για «αδιαφορία και κυνισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνώριζαν ότι βρίσονται μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς».

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι πρωθυπουργός και υπουργοί «γνώριζαν για τους νεκρούς και το απέκρυψαν όταν έκαναν την περιβόητη συνέντευξη τους», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται μόνο για επίδειξη κυνισμού και αναλγησίας, αλλά για συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή