Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Νέα Δημοκρατία, την επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά  να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη  Δράμα όπου επισκέφθηκε εταιρεία παραγωγής μαρμάρου και γρανίτη στη Βιομηχανική Περιοχή.

«Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης: «Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθώ μια επιτυχημένη, ανταγωνιστική, εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα στην Αμερική και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Νότιο Αφρική. Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα». 

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το ιστορικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας». Στη συζήτηση που είχε, μία γυναίκα του Σωματείου, του ζήτησε «να μπορούν να βρουν τα παιδιά μας δουλειά χωρίς μέσο». Και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας της απάντησε: «Για αυτό επιμένω για την Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ευκαιριών σε όλους». Παράλληλα είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δράμας ενώ έκανε και μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις-1
Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις-2

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκινήσει την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία από το Δοξάτο όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Δοξάτου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και του παρουσίασαν το ιστορικό φωτογραφικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είδε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις σφαγές που έγιναν στο Δοξάτο αλλά και φωτογραφίες από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες οι οποίες είχαν παράδοση στην περιοχή.

Με αφορμή το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που εντόπισε στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Δοξάτου Δράμας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως «Τα μυστικά του βάλτου» και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις-3

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη συνέχεια στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Ενώ κατά την έξοδο του από το πνευματικό κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει τη Ιστορία του δεν έχει μέλλον». Τα μέλη του πνευματικού κέντρου, του δώρισαν κρασιά και λικέρ της περιοχής καθώς και το ημερολόγιο του συλλόγου τους.

Φεύγοντας από το χωριό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του Δοξατου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή