Βάσει πρωτοκόλλου, το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν δεν είναι πρίγκιπας

Βάσει πρωτοκόλλου, το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν δεν είναι πρίγκιπας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απέκτησαν το πρώτο τους παιδί καθώς – μετά από μέρες έντονης φημολογίας – η Δούκισσα του Σάσεξ γέννησε σήμερα ένα αγοράκι.

To hastag #RoyalBaby έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου παγκόσμιο τρεντ στο Twitter λόγω του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το νέο «βασιλικό» μωρό στο Μπάκιγχαμ. Όμως, το  αγοράκι που γέννησε σήμερα η Δούκισσα του Σάσεξ είναι σίγουρα «βασιλικό» μωρό αλλά δεν θα έχει τον τίτλο του πρίγκιπα, εκτός αν το αποφασίσει η Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, που επικαλούνται τα βρετανικά μέσα, ο πρωτότοκος γιος του Χάρι και της Μέγαν, είναι μεν δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά είναι πολύ μακριά από τη γραμμή διαδοχής  για να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα».

Το νέο βασιλικό μωρό –  το πρώτο του ζευγαριού  και τέταρτο δισέγγονο της Ελισάβετ – θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, τον πρωτότοκο γιό του και αδελφό του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ, τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέητ Μίντλετον και τον πατέρα του, πρίγκιπα Χάρι.

Το νεογέννητο μπορεί να αποκαλείται προς το παρόν κόμης ή βαρώνος καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του – η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν τους τίτλους Κόμης του Νταμπάρτον και Βαρώνος του Κίλκελ.

Ως πρωτότοκος γιος όμως, το μωρό τελικά θα κληρονομήσει τον τίτλο του Δούκα του Σάσεξ από τον πατέρα του. Μελλοντικά ωστόσο, το μωρό και τα μελλοντικά παιδιά του ζευγαριού μπορούν τελικά να γίνουν πρίγκιπες και πριγκίπισσες όταν ο παππούς τους, ο πρίγκιπας Κάρολος, γίνει βασιλιάς, καθώς ο πατέρας τους θα είναι επισήμως γιος ενός μονάρχη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί επίσης να εκδώσει γραπτή εντολή για να δώσει στο μωρό και στα μελλοντικά αδέλφια του έναν τίτλο πρίγκιπα ή πριγκίπισσας, όπως έκανε και  με τα παιδιά της Κέητ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή