Κάθε μέρα που περνάει…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το «σύνδρομο της πλάνης του τζογαδόρου» γράφαμε πριν από οκτώ μήνες, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι σίγουρος πως θα έρθουν οι “εξάρες, φτάνουν πια ντόρτια και δυάρες”, ώστε να αναστρέψει το κλίμα και να προκηρύξει τις εκλογές». (Καθημερινή 4.9.2018). Επισημαίναμε ότι «οι πιθανότητες της κυβέρνησης για αντιστροφή του κλίματος μειώνονται μέρα με τη μέρα. Τα ψέματά τους βρίσκουν όλο και λιγότερα ευήκοα ώτα. Οι καμένοι –κυριολεκτικώς και μεταφορικώς– από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μπουχτίσει από τις αστήρικτες καταγγελίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ακόμη και στην απίθανη (λόγω δυσλειτουργιών του κράτους και κακής ποιότητας πολιτικού προσωπικού) περίπτωση να μη γίνει η “στραβή”, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνο θα χάνουν. Επικοινωνιακά, τίποτε δεν θα τους βγαίνει. Επιτιθέμενοι στους αντιπάλους γίνονται καταγέλαστοι. Η εποχή που είχαν το τεκμήριο της αθωότητας, το αποκαλούμενο “ηθικό πλεονέκτημα”, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Τότε όμως δεν είχαμε υπολογίσει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, την άτεχνη προπαγάνδα της που κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός «ξαναζεσταμένο φαγητό» το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τις πυρκαγιές στο Μάτι, όπως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου· κυριολεκτικώς. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να ήθελε να ανυψώσει το ηθικό των διορισμένων, αλλά τον άκουγαν και τα θύματα της πυρκαγιάς, άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους, σπίτια και περιουσίες.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε την κρουαζιέρα του πρωθυπουργού σε υπερπολυτελή θαλαμηγό λέγοντας: «Δεν δικαιούται κάποιος να κάνει 2-3 μέρες διακοπές; Αυτό δεν συνιστά πολιτική είδηση» (ANT1 7.5.2019). Μιλάμε για τον πρωθυπουργό που έλεγε κάποτε «ε, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί! Κάποιοι τα φάγανε […] κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών» (ΝΕΤ 22.9.2010). Θα συμφωνήσουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν «ομοτράπεζος των μεγαλοεπιχειρηματιών», αφού αυτοί έλειπαν. Αλλά αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα, διότι η παραχώρηση του σκάφους είναι επί της ουσίας «δωράκι» πολλών χιλιάδων ευρώ σε τιμές της αγοράς.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, αντί να υποχρεώσει τον «αψύ» υπουργό του να ζητήσει συγγνώμη για όσα αήθη εκστόμισε κατά του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου ή έστω να πει το ΣΥΡΙΖΑϊκό «παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου», ανάγκασε τον κ. Γιάννη Δραγασάκη να τραυλίζει στη Βουλή για τα αδικαιολόγητα, σέρνοντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε ψήφο απόγνωσης.

Για την κυβέρνηση, κάθε μέρα που περνάει, τα πράγματα θα γίνονται πολύ χειρότερα, διότι λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Κάνει σπασμωδικές κινήσεις και έτσι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απαξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή