Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή (βίντεο)

Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή (βίντεο)

6' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει στις 26 Μαΐου τη μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει και στη μεγάλη πολιτική αλλαγή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκκίνηση της ομιλίας του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. 

«Ακούγοντας σας με προσοχη κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και υφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα. Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλετε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Βολές για Πολάκη – Μάτι

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων "θα" της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Προσπαθήσατε να αλλάξετε την ατζέντα. Να δώσετε χθες πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε μέσα σε 4 χρόνια. Η κοινωνία όμως που πληρώνει τους φόρους σας, στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής, βλέπει τον πανικό σας. Βλέπει την προσπάθειά σας να την κοροϊδέψετε και πάλι».

«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε "Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!" θα λένε "Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος". Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού. 

«Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν. Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη. Μπορεί να μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και όλους εκείνους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε: "Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος". Αυτό τους λέτε, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει λόγος. Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες».

«Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που επιτίθεται αναίτια και άνανδρα σ' έναν αγωνιστή της ζωής, όπως είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και έρχεστε και τον καλύπτετε σήμερα γιατί δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει. Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε πολιτικό μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν», σημείωσε ακόμη. 

«Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημπλήρωσε:

«Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε έναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ. Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

Η σκηνοθεσία της Ιθάκης -για τη λήξη, υποτίθεται, του Τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το Τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμύριων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ.Τσίπρας στο Ιόνιο».

Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή (βίντεο)-1

«Αμοκ προεκλογικής παροχολογίας»

Μεταφέροντας τη συζήτηση στο μέτωπο της οικονομίας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, αναφερόμενος στο πρωθυπουργό: 

«Να λέει ψέματα -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους – για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε. Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους – αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ. Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Να παριστάνει πότε τον αριστερό ριζοσπάστη, και πότε τον Σοσιαλδημοκράτη,- ενώ ακόμη και ο κ. Σάντσεθ τον οποίο σπεύσατε να αγκαλιάσετε σας αποκαλούσε δημαγωγό και ψεύτη. Θα ήταν μάταιο να συνεχίσω να επικαλούμαι την πραγματικότητα ως απάντηση στην δική σας προπαγάνδα. Εξάλλου σε 18 ημέρες έχουμε εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν πιστεύουν τη δική σας ιστορία για Ελλάδα που βγαίνει από τα μνημόνια και δημιουργεί ευημερία ή πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη και θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ. Λίγο υπομονή ακόμα. Σε 18 ημέρες θα ξέρουμε».

«Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκατε τις 120 δόσεις. Κύριε Τσίπρα δεν θα χρησιμοποιήσω πολλά στοιχεία. Αυτή είναι η σημερινη Ελλάδα. Κοιτάξτε την εξέλιξη του ιδιωτικού χρέους. Απο τα 85 δισ. στα 140 δισ. ευρώ. Και έρχεστε να πανηγυρίζετε για μια ρύθμιση που έπρεπε να είχατε φέρει νωρίτερα και δεν θα έπρεπε να έχετε επιτρέψει τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Καταλαβαίνω γιατί μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος. Αυτό πάει πολύ. Καταλαβαίνετε πια τι θα γίνει στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Λέτε ότι θα καταβάλετε ως εγγύηση 5 διδ. από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων μπλέκοντας ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω τι οικονομικά είναι αυτά και ποιος σας τα λέει», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αμόκ προεκλογικής παροχολογίας», τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφρολόγητου την οποία η κυβέρνηση νομοθέτησε. «Αυτή τη στιγμή θα εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας. Καταθέσαμε μια τροπολογία πολύ απλή με θέμα κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου. Θα την ψηφίσετε ναι ή όχι;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας: «Η προοδευτική πολιτική δεν είναι εκείνη που ανακυκλώνει πάθη που βρίσκονται στο ράφι της Ιστορίας. Η προοδευτική πολιτική βλέπει μπροστά. Ενώνει, δεν χωρίζει. Αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη ως προϊόν της ισορροπημένης σχέσης της επιχειρηματικότητας με την απασχόληση. Οι προοδευτικοί πολίτες, λοιπόν, έχουν το λόγο. Αυτοί θα κάνουν ξανά φωτεινή την Ελλάδα και σε αυτούς απευθύνομαι. Τους καλώ να πουν όχι στην αδράνεια και στην ισοπέδωση προς τα κάτω. Στην αποχή και στις ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές». 

Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή (βίντεο)-2

«Μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη»

«Ποιον στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Κανέναν δεν στηρίζετε γιατί είστε χαμένοι στο διάστημα. Εμείς τον κ. Βεμπερ, ναι. Είναι ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας. Και πώς θα συνδέσετε τις Βρυξέλλες με το Καράκας του κ. Μαδούρο; Υπάρχει λύση. Να ορίσετε «σύνδεσμο» τον κ. Παππά – με την ευγενή υποστήριξη των κυρίων Πετσίτη και Αρτεμίου», πρόσθεσε. «Εμείς στηρίζουμε τον Γκουαϊδό απέναντι στη χούντα του Μαδούρο. Εσείς γιατί στηρίζετε ένα καθεστώς που ποδοπατά διαδηλωτές;», ανέφερε ακόμη. 

«Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Όμως, στην πραγματικότητα, μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη -που τόσο φοβάται ο κ. Τσίπρας. Και στέλνουμε έτσι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα. Θα είναι εξάλλου η πρώτη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η βουβή οργή του «ως εδώ» που αισθάνονται οι Ελληνες. Μόνο η Ν.Δ συνδυάζει την ευρωπαϊκή συνεργασία με τον αληθινό πατριωτισμό. Έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο. Εσείς ανακυκλώσατε το δήθεν παλιό και το στέλνετε τώρα στην ευρωβουλή. Στις 26 Μαΐου, λοιπόν, καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να στείλουν μήνυμα ελπίδας καθαρό και βροντερό. Μήνυμα αλλαγής κι αισιοδοξίας. Σε λίγες ημέρες η χώρα θα γυρίσει σελίδα γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή