Στο… Λονδίνο ο πρώτος λόγος για τον τελικό του Γιουρόπα

Στο… Λονδίνο ο πρώτος λόγος για τον τελικό του Γιουρόπα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πιθανό έναν αμιγώς λονδρέζικο τελικό στις 29 Μαΐου διεξάγονται απόψε οι επαναληπτικοί αγώνες για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας στα χαρτιά φαβορί τις Τσέλσι και Αρσεναλ. Κανείς όμως δεν πρέπει ακόμη να ξεγράφει τη Βαλένθια και την Αϊντραχτ.

Στο Μεστάγια η Βαλένθια πρέπει να ανατρέψει την ήττα με 3-1 στο Λονδίνο, αλλά η Αρσεναλ έχει και την ψυχολογία με το μέρος της και την αποφασιστικότητα λόγω της αποτυχίας της στο πρωτάθλημα, αφού χρειάζεται το ευρωπαϊκό αυτό τρόπαιο για να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Βαλένθια έχει συνηθίσει φέτος στις ανατροπές, αφού χρειάστηκε τέσσερις τέτοιες για να φτάσει στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και άλλη μία στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ και η Αρσεναλ δεν διακρίνεται για την εκτός έδρας απόδοσή της.

Η Τσέλσι απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Φρανκφούρτη και θεωρείται φαβορί παίζοντας απόψε στο Στάμφορντ Μπριτζ, ωστόσο η Αϊντραχτ δεν έχει μείνει ποτέ στην ιστορία της στο Γιουρόπα Λιγκ –σε 14 αγώνες, δηλαδή– χωρίς να επιτύχει τέρμα εκτός έδρας.

Από την ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα απουσιάσει ο τραυματίας Ν’γκολό Καντέ, και ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ που θα πάρει τη θέση του λέει ότι «δεν έχουμε περιθώρια εφησυχασμού, καθώς έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε ένα τρόπαιο».

Χθες η Τσέλσι έμαθε ότι η FIFA απέρριψε την έφεσή της κατά της απαγόρευσης μεταγραφών για τους επόμενους 12 μήνες. Οι «μπλε» έχουν κριθεί ένοχοι για παραβίαση του άρθρου 19 της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, το οποίο αναφέρεται στην απόκτηση νεαρών ανήλικων ποδοσφαιριστών από άλλες χώρες. Η Τσέλσι είχε 92 παραβάσεις, από τις οποίες εντέλει βρέθηκε ένοχη για τις 29.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή