Χωρίς φρένο προς τις κάλπες

Χωρίς φρένο προς τις κάλπες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα βαθύτατης πόλωσης και μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης προσέλαβε από χθες και έντονα χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, όπως κατέδειξε η σφοδρή αντιπαράθεσή τους στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την έναρξη της τριήμερης διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. να μην παραμείνει η συζήτηση μόνο σε θέματα οικονομικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως επιδίωξε ο πρωθυπουργός, αλλά να επιμείνει σε ζητήματα ηθικής, τόσο με επίκεντρο την περίπτωση Π. Πολάκη όσο και –μεταξύ άλλων– για το ζήτημα των διακοπών του κ. Τσίπρα λίγες μόλις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, μέσα σε εξαιρετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, μίλησε σε υψηλότατους και επιθετικούς τόνους, αφήνοντας αιχμές για την οικογένεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός το οποίο, σε ανάλογους τόνους, δεν έμεινε αναπάντητο από τον κ. Μητσοτάκη.

«Θα απολογηθείτε για όλα», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος τόσο στην επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κυμπουρόπουλο όσο και στα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα αφενός για την πυρκαγιά στο Μάτι, αφετέρου για τις διακοπές στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου. «Θα σας φωνάζουν: Νάτος, νάτος, ο Τσίπρας ο σκαφάτος», συμπλήρωσε, ανάβοντας τη σπίθα για την έκρηξη του πρωθυπουργού. «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για τις ελίτ σ’ εμένα», είναι η ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά ήθη φράση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος, και τον πιάσατε σήμερα», συνέχισε. Αφού, δε, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι κινητοποίησε παρακράτος για να υποκλέψει προσωπικές του στιγμές, γενίκευσε την επίθεσή του στρέφοντας τα βέλη μαζικά κατά της οικογένειας του προέδρου της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για σπίτια στο Παρίσι, σχέση κουμπάρου με τον εφοπλιστή Βαγγ. Μαρινάκη, έως και για κάλυψη πρώην στελέχους της Ν.Δ. που καταδικάστηκε για παιδεραστία.

«Ξαφνικά ανακαλύψατε οικογενειακές ευαισθησίες, ενώ τόσα χρόνια βάζετε άθλια έντυπά σας, που χρηματοδοτούνται από διαπλεκόμενους, να χτυπούν τη σύζυγό μου και όχι εμένα», απάντησε αρχικώς ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ στις πρωθυπουργικές αιχμές περί πλούσιας οικογένειας αντέτεινε ότι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης οι τρόποι με τους οποίους η οικογένεια του κ. Τσίπρα απέκτησε περιουσία, κάνοντας δουλειές με τη χούντα. Στη συνέχεια, και αφού διέψευσε ότι είναι κουμπάρος με τον κ. Μαρινάκη, ήγειρε θέμα διαπλεκόμενης σχέσης του Μαξίμου με επιχειρηματίες, τους οποίους –όπως είπε– συναντάει συχνά ο Αλ. Φλαμπουράρης.

Αξιοσημείωτη ως προς τη χθεσινή συνεδρίαση είναι επίσης η πρωτοβουλία του κ. Πολάκη να φθάσει μπροστά στο έδρανο του προέδρου της Ν.Δ. και να του πει με το γνωστό ύφος ότι τον κάλυψε ο πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να του ζητεί να φύγει από κοντά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή