Κυρ. Μητσοτάκης: «Το ηθικό πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Το ηθικό πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόνους «σκληρού ροκ» υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατήγγειλε για προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για το Μάτι και τις διακοπές του με τη θαλαμηγό, όπου το ηθικό πλεονέκτημα, όπως είπε, «βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου», ενώ μίλησε για Αριστερά «του κότερου», καθώς και για την πλήρη ταύτιση –ηθική και πολιτική– του κ. Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη. Αναφερόμενος στις εξαγγελίες, μίλησε για κινήσεις που επιβεβαιώνουν τον πανικό του κ. Τσίπρα και επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα με «τυράκια της τελευταίας στιγμής πριν από τη φάκα της κάλπης».

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων “θα” της νέας δημαγωγίας», σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της πρωτολογίας του ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι προεκλογικά μέτρα δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη, επειδή «λέει και κάνει αυτά που θέλετε εσείς, αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματός σας». Υψηλοί ήταν οι τόνοι και για το Μάτι, καθώς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «ξαναζεσταμένο φαγητό» προσβάλλει τη μνήμη των 102 θυμάτων, ενώ συνέδεσε το θέμα με τις κρυφές διακοπές του κ. Τσίπρα θυμίζοντας ότι έκανε καριέρα και έκτισε το πολιτικό του αφήγημα στη «δήθεν μάχη κατά των ελίτ», ενώ μίλησε για «σκηνοθεσία της Ιθάκης» που έγινε «στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμυρίων». «Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει αρκετούς ο τόπος, αλλά τέτοιον υποκριτή σαν εσάς κανέναν», σημείωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην «αντιγραφή» μέρους του προγράμματος της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι σηματοδοτεί την ιδεολογική του ήττα και αποδόμησε πλήρως τις εξαγγελίες Τσίπρα. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συνειδητοποιεί τι έρχεται στις εκλογές και «παίζετε τα ρέστα σας», αλλά και ότι προχώρησε χωρίς σχέδιο στις ανακοινώσεις για να αλλάξει την ατζέντα. «Καταβάλλετε ως εγγύηση 5 δισ. από το υστέρημα των Ελλήνων, μπλέκοντας τις ταμειακές υποχρεώσεις με τα πλεονάσματα. Είναι επιτυχία το ότι ξανακατεβάζετε τον ΦΠΑ εκεί όπου τον βρήκατε επί κυβέρνησης Σαμαρά;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει 13η σύνταξη – «υπάρχει προεκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους, εξαγοράς τους». Συνέχισε αποδομώντας τα περί υπεραπόδοσης, θυμίζοντας την περικοπή του ΕΚΑΣ, τη μείωση των νέων συντάξεων, τις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, ενώ έδωσε έμφαση στις διαφορές –ιδεολογικές και προγραμματικές– Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η βασική είναι ότι η Ν.Δ. «θέλει να μεγαλώσει η πίτα προς όφελος των πολλών». «Υπερφορολογείτε, υπερχρεώνετε τη μεσαία τάξη για να πετύχετε πλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που σας ζητούν, για να σας αφήσουν να δώσετε πίσω κάποια λίγα παραμονές εκλογών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή