Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μια αναμέτρηση αντάξια ενός τελικού πρωταθλήματος βόλεϊ, με ανατροπές και ωραίο θέαμα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 29ο τίτλο του στην Α1 ανδρών. Οι «Πειραιώτες» επικράτησαν με 3-0 του ΠΑΟΚ στο «Μελίνα Μερκούρη», έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών και πανηγύρισαν την κατάκτηση ακόμη ενός τρόπαιου. Τα σετ: 26-24, 25-23, 25-23.

Ο τρίτος αγώνας ήταν και ο καλύτερος από τους τελικούς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήθελαν να σηκώσουν την κούπα μπροστά στους φίλους τους και οι συνάδελφοί τους από τον ΠΑΟΚ να «σπάσουν» την έδρα ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες στο όνειρο. Από την αρχή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αποφασισμένοι –και ικανοί– για να πετύχουν τον στόχο τους. Προηγήθηκαν με 20-17, 23-22 αλλά οι γηπεδούχοι με τους Σμιτ, Αλεξίεφ και Ραουβέρντινκ, για άλλη μία φορά σε εκπληκτική ημέρα, δεν τους άφησαν να το κατακτήσουν.

Παρόμοια εικόνα ανατροπών και στο δεύτερο. Ο «Δικέφαλος» ήταν μπροστά με 17-12, 23-22 αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι άναψαν… κόκκινο φως. Στο τρίτο σετ, οι παίκτες του Γιούρι Φιλίποφ βρέθηκαν και πάλι μπροστά, με 10-7 αυτή τη φορά, με τον Γκάβιν Σμιτ, ο οποίος με εντυπωσιακά σερβίς δεν τους άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων, και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 6 άσους, 44 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων. Με αυτό το πρωτάθλημα ο Κώστας Χριστοφιδέλης συμπλήρωσε τους 11 τίτλους ενώ για τον Ολυμπιακό ήταν ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε αήττητος. «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Πολλά μπράβο σε όλους στην ομάδα και στον κόσμο μας που ήταν εξαιρετικός και μας βοήθησε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Η σεζόν ήταν πιεστική και μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε για το μέλλον. Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε το αύριο. Προς το παρόν χαιρόμαστε το παρόν. Ο Ολυμπιακός πάντα κοιτάζει την κορυφή και, με τους φιλάθλους του στο πλευρό του, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Νιώθω τυχερός που αγωνίστηκα σε ιστορικούς συλλόγους και νιώθω ευγνώμων που τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου τα πέρασα στον Ολυμπιακό. Κοιτώντας πίσω, ούτε στα μεγαλύτερά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια καριέρα», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθήσαμε, οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή