Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το kathimerini.gr θα παρακολουθήσει για τους επόμενους μήνες το οδοιπορικό του, γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου, προς την κορυφή του Εβερεστ. Η αποστολή ξεκίνησε από το Λονδίνο και έπειτα από μία σύντομη στάση στην Κίνα, κατευθύνθηκε για την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Από εκεί συνέχισε με προορισμό τις πόλεις Γιανγκτσέ και Σιγκάτσε και μετά από ένα απαιτητικό ταξίδι κατέφθασε σε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του εγχειρήματος, τη βάση του Εβερεστ (base camp).

Παρακολουθήστε τη διαδρομή του Γιώργου Τσιάνου στο kathimerini.gr και την ενότητα K-Blogs, «Στην κορυφή του κόσμου».

Αγώνας ράκμπι στα 6.400 μέτρα. Πρόκειται για τον δεύτερο στόχο που είχε θέσει ο Γιώργος Τσιάνος και η αποστολή των 30 Βρετανών αθλητών καθώς ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η κατάρριψη του αντίστοιχου ρεκόρ για μικτό αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Στόχος που επετεύχθη όταν η ομάδα βρισκόταν στη κατασκήνωση βάσης. 

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ-1

Από την ενδιάμεση βάση προς τον τελικό στόχο της πρώτης φάσης, την τελευταία κατασκήνωση (advanced base camp – ABC).

Η πρώτη διανυκτέρευση στην προχωρημένη βάση (advanced base camp) ήταν αρκετά δύσκολη τόσο για τον Γιώργο όσο και τα μέλη της ομάδας, καθώς οι καιρικές συνθήκες – με τη θερμοκρασία στους -20 βαθμούς Κελσίου – δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο την προσαρμογή τους αλλά και την προετοιμασία των αθλητών για τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου αγώνα. 

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ-2

Πανοραμική θέα από τον παγετώνα Rongbuk που βρίσκεται κοντά στην προχωρημένη βάση.

Ξημέρωσε η τέταρτη ημέρα στην προχωρημένη βάση με τον καιρό να είναι αρκετά ψυχρός, χωρίς ωστόσο να μαίνεται ο άνεμος, γεγονός που αποτελεί ευοίωνη συγκυρία, καθώς η ομάδα σχεδιάζει να αναχωρήσει για τη χιονισμένη έκταση που βρίσκεται κοντά στη βάση, όπου θα επιχειρήσει να «σπάσει» το δεύτερο ρεκόρ Γκίνες για αγώνα ράγκμπι μόνο ανδρών στο μεγαλύτερο υψόμετρο και συγκεκριμένα στα 6.400 μέτρα.

Αφοσιωμένη στον στόχο η αποστολή ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί και ενώ προσπέρασε τον εντυπωσιακό παγετώνα Rongbuk εντόπισε το κατάλληλο σημείο για τη διεξαγωγή του αγώνα ράκμπι. 

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ-3

Περάσαμε τον παγετώνα Rongbuk και βρήκαμε το καταλληλότερο σημείο για τον αγώνα μας. Το σκηνικό ήταν πανέμορφο», διηγείται ο Γιώργος Τσιάνος 

Δύο ομάδες, 14 συνολικά παίκτες, δύο ημίχρονα. Λίγη ώρα μετά και η δεύτερη αποστολή της ομάδας στέφθηκε με επιτυχία. Ο αγώνας ράγκμπι ανδρών στα 6.400 μέτρα είναι γεγονός και ο Γιώργος Τσιάνος με τους 30 Βρετανούς κατέρριψαν άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες. 

Κανένας δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος έληξε με ισοπαλία. Ολοι οι παίκτες είναι πλέον έτοιμοι να κατηφορίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα!

Το ταξίδι, όμως, δεν έχει τελειώσει για τον Γιώργο Τσιάνο. Η περιπέτεια του γιατρού συνεχίζεται…

Ακολουθήστε τον Γιώργο Τσιάνο στο Instagram.

Επιμέλεια: Εύα Τομαρά, Νίκος Ροτζιώκος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή