Αλ. Τσίπρας: Αν συνεχίσει η Τουρκία, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις

Αλ. Τσίπρας: Αν συνεχίσει η Τουρκία, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι «εάν συνεχίσει, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν κυρώσεις οικονομικές» έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Αντί να συνεχίζει αυτή την τακτική θα έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου αφού δηλώσει πρώτα όπως και οι άλλες χώρες της περιοχής ότι σέβεται τις διεθνείς συνθήκες» πρόσθεσε.

«Η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι γνωστή, υπάρχει όμως το καινούργιο στοιχείο ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα τόσο ισχυρή υποστήριξη και τόσο ισχυρές συμμαχίες -η ΕΕ στήριξε ομόθυμα την Κύπρο στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής- αλλά και το Ισραήλ την Αίγυπτο.

Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Εμείς έχουμε ανοικτούς τους διαύλους αλλά παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα γίνουν ανεκτές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι ενώ είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα επιφέρει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ημέρας το πολιτικό κόστος θα μετατραπεί σε όφελος.

«Όσο περνά στη συνείδηση των πολιτών ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι οι βόρειοι γείτονες και αρχίζουν να διαφαίνονται θετικά τόσο το κλίμα γυρίζει και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την αρχή είπε το ποσοστό κατά και υπέρ ήταν 60-40, αυτό το 40 δεν υπάρχει κανείς άλλος για να το πάρει, εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον η Συμφωνία προκάλεσε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού καθώς η κ. Γεννηματά έσυρε το κόμμα της πίσω από τον κ. Μητσοτάκη. Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολιτικό όφελος» επεσήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή