Aποχαιρετισμός στη θρυλική Ντόρις Ντέι

Aποχαιρετισμός στη θρυλική Ντόρις Ντέι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 97 ετών, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Ντόρις Ντέι, γνωστή κυρίως από τους ρόλους που ερμήνευσε σε ταινίες του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, ανακοίνωσε το ίδρυμά της, το οποίο επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Doris Day Animal Foundation, που δραστηριοποιείται στην προστασία των ζώων, η Αμερικανίδα σταρ, που έπασχε από πνευμονία, πέθανε χθες στο σπίτι της στην Καλιφόρνια. Η Ντόρις Ντέι, που είχε γεννηθεί στις 3 Απριλίου 1922 στο Σινσινάτι, πρωταγωνίστησε σε 39 ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και πολλές από αυτές θεωρούνται σήμερα κλασικές («Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, «Θα σε συναντήσω στα όνειρά μου», «Καλάμιτι Τζέιν». Ηταν υποψήφια για βραβείο Οσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Τα απόρρητα της κρεβατοκάμαρας», ενώ είχε κερδίσει και βραβείο Γκράμι για τη συνολική προσφορά της.

Ωστόσο, θα μείνει στη μνήμη μας για το τραγούδι «Que sera sera» («Whatever Will Be, Will Be»), βραβευμένο με Οσκαρ, μια παγκόσμια επιτυχία που της επέτρεψε να συνδυάσει τους δύο μεγάλους άξονες της καριέρας της: το τραγούδι και τον κινηματογράφο, στους οποίους διακρίθηκε και τιμήθηκε με δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ. Στην προσωπική της ζωή παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε μία κόρη. Τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ενεργή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή