Συνάντηση Τραμπ με Ορμπαν

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, φιλοξενήθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Δευτέρας, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους της Ουγγαρίας στις ΗΠΑ από το 2005.

«Η επίσκεψη αυτή ανεβάζει σαφώς το προφίλ του Ορμπαν», ανέφερε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον.

Ο Ορμπαν, ο οποίος είναι γνωστός για την αντιμεταναστευτική στάση του και την υπονόμευση της δικαστικής ανεξαρτησίας στην Ουγγαρία, ήταν ο μόνος ηγέτης χώρας της Ε.Ε. που στήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών του 2016.

Παρά τη συμπάθεια που τρέφει ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Ούγγρο ηγέτη, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προέτρεψαν τον Τραμπ να ασκήσει κριτική για τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση της χώρας και τις αναπτυσσόμενες σχέσεις της με τη Ρωσία και την Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή