Στην Ευρώπη το Κύπελλο παραμένει γιορτή

Στην Ευρώπη το Κύπελλο παραμένει γιορτή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια ποδοσφαιρική γιορτή κάθε χώρας είναι ο τελικός του Κυπέλλου, και αυτό το μεγάλο ραντεβού ετοιμάζονται να ζήσουν απόψε στην Ιταλία και την Τουρκία και βεβαίως το Σάββατο στην Αγγλία.

Γαλλία, Ολλανδία και Bέλγιο έχουν ήδη παίξει τους τελικούς τους, με θριαμβεύτριες τις Ρεν, Αγιαξ και Μαλίν αντίστοιχα, ενώ Γερμανία, Ισπανία, Σκωτία και Πορτογαλία ετοιμάζονται για τη χαρά που αφορά όλους τους ποδοσφαιρόφιλους κάθε χώρας την προσεχή εβδομάδα, σε αντίθεση με όσα ζούμε κάθε χρόνο –και χειρότερα– στη χώρα μας.

Το μεγάλο παιχνίδι απόψε διεξάγεται στη Ρώμη, στο Στάντιο Ολίμπικο, και φέρνει αντιπάλους την τυπικά οικοδέσποινα Αταλάντα με την ουσιαστικά γηπεδούχο Λάτσιο.

Η σεζόν είναι διαμετρικά αντίθετη στο πρωτάθλημα για τις δύο αποψινές αντιπάλους, με την Αταλάντα να είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στη Σέριε Α, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, ενώ η Λάτσιο βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Από τη μια λοιπόν θα έχουμε τους φορμαρισμένους «Μπεργκαμάσκι» (στον τέταρτο τελικό της ιστορίας τους), που έχουν πέντε νίκες στη σειρά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, και από την άλλη τους «Λατσιάλι», που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού πότε κάνουν νίκες εκτός έδρας και πότε ήττες εντός. Δεν πάνε μάλιστα δέκα ημέρες από τη συνάντηση των δύο ομάδων στο «Ολίμπικο», αλλά για το πρωτάθλημα, με καθαρή νικήτρια την Αταλάντα και σκορ 3-1.

Τελικό έχει και η Τουρκία απόψε, με τη Γαλατασαράι του Κώστα Μήτρογλου να αντιμετωπίζει την έκπληξη του θεσμού Ακχισάρ στο «Νέο Στάδιο της 4ης Σεπτεμβρίου» στη Σεβάστεια. Σημειώνεται ότι η Ακχισάρ έχει ήδη «καπαρώσει» την τελευταία θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Ακόμη και η Τουρκία, λοιπόν, με τα ποδοσφαιρικά της σκάνδαλα και τα πολιτικά και οικονομικά της προβλήματα, θα οργανώσει έναν φυσιολογικό τελικό, με φιλάθλους, που θα αποτελεί γιορτή για το ποδόσφαιρο της γείτονος, όταν η Ελλάδα πρωτοτυπεί συνεχώς –και αρνητικά–, καταφέρνοντας φέτος να δώσει προσκλήσεις σε… χούλιγκαν.

Το Associated Press μετέδωσε με τρόπο σχεδόν ειρωνικό ότι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις πόρτες κλειστές, 900 οπαδούς με προσκλήσεις, 3.000 αστυνομικούς και ξένο διαιτητή, «υπήρχαν και πάλι μικρής έκτασης συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων οπαδών εντός του γηπέδου, που απαίτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας».

Τονίστηκε ακόμη από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης η απαγόρευση συναθροίσεων γύρω από την Ομόνοια επί 60 ώρες και οι περιπολίες της Αστυνομίας κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης για ομαδική μετακίνηση φίλων του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή