Νέες επιθέσεις με… κουκούλα

Νέες επιθέσεις με… κουκούλα

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκωση της δράσης τους προχωρούν οι ομάδες αναρχικών σε μια προφανή προσπάθεια να εντείνουν την πίεση για τη χορήγηση άδειας στον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Χθες τα ξημερώματα, περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και περιορισμένες υλικές ζημιές στην είσοδο του τμήματος. Το περιστατικό έγινε στις 3.55 τα ξημερώματα και σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους συναδέλφους του ο αστυνομικός – σκοπός, που εκτελούσε υπηρεσία τη στιγμή της επίθεσης, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και πέταξαν στην είσοδο του τμήματος δέκα βόμβες μολότοφ και τουλάχιστον δύο γκαζάκια. Καθώς μάλιστα το ανακλινόμενο παράθυρο της σκοπιάς ήταν ανοικτό, το ένα από τα γκαζάκια –κατά πληροφορίες– εξερράγη μέσα στο κουβούκλιο με συνέπεια ο αστυφύλακας να υποστεί ελαφρύ έγκαυμα στο κεφάλι. Αν και αρχικά δεν δήλωσε τραυματισμό, έπειτα από διαμεσολάβηση εκπροσώπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών μεταφέρθηκε στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 2.25 τα ξημερώματα, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN» Μίνας Καραμήτρου, στην είσοδο του σπιτιού της στου Παπάγου. Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, στο σπίτι της δημοσιογράφου πήρε εντολή να μεταβεί περιπολικό του Α.Τ. Καισαριανής, αφήνοντας περιθώριο στους κουκουλοφόρους να επιτεθούν –λίγη ώρα αργότερα– στο τμήμα, δίχως να ανησυχούν για το ενδεχόμενο καταδίωξής τους. Στη διάρκεια της νύχτας φθορές προκάλεσαν άγνωστοι σε ένα προεκλογικό περίπτερο και στα γραφεία της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, γράφοντας συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα.

Ανακοίνωση – καταγγελία για τις νέες επιθέσεις με τον ειρωνικό τίτλο «Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» εξέδωσε χθες το Σωματείο Ειδικών Φρουρών. Σ’ αυτήν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «το Κράτος και η Δικαιοσύνη εκβιάζονται ωμά, καταστρέφοντας, τραυματίζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με μια αστυνομία θεατή και θύμα, με μια αστυνομία που κάποιοι αδικούν τη δύναμη, την αξία και τον επαγγελματισμό της». Πάντως, οι αλλεπάλληλες τα τελευταία εικοσιτετράωρα δράσεις αναρχικών αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης αξιωματικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, χθες το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, των περιστατικών σε Καισαριανή και Παπάγου έχουν προηγηθεί: α) η επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων την 7η Μαΐου, β) οι φθορές σε καταστήματα της Βουκουρεστίου την 9η Μαΐου, γ) το «ντου» με βροχή από μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου την 11η Μαΐου και δ) ο τραυματισμός μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια, τη 12η Μαΐου. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης της βίας, όσο η υγεία του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα επιδεινώνεται, και επιπλέον επικαιροποιήθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Xθες το βράδυ, πορεία με σύνθημα «Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα» πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας 700 αντιεξουσιαστές. Μετά τη λήξη της πορείας, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια και επιτέθηκε με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αντεπίθεση Γεροβασίλη για το «άβατο»

Με επίθεση κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστών, χωρίς να τους κατονομάσει, απάντησε χθες η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη στις επιθέσεις που εξακολουθεί να δέχεται η κυβέρνηση για ύπαρξη εντολής να είναι «άβατο» τα Εξάρχεια για τις αστυνομικές δυνάμεις. Με αφορμή καταγγελία του Ανδρ. Λοβέρδου, αυτή τη φορά για την ύπαρξη τέτοιας εντολής με αποδέκτη στελέχη της Τροχαίας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε: «Διαψεύδω ότι η πολιτική ηγεσία δεν αφήνει την Τροχαία να κάνει τη δουλειά της. Δεν έχει απαγορευθεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση. Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΛ.ΑΣ. που για δικούς τους λόγους, προφανώς, επειδή θέλουν να πλήξουν την πολιτική ηγεσία, το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα. Ομως το λένε και κάποιοι που θέλουν να κρύψουν ενδεχομένως τη δική τους ανικανότητα, και αυτό είναι σοβαρό. Αυτή είναι η απάντησή μου προς πολλούς συνδικαλιστές που έχουν να πάνε για δουλειά είκοσι χρόνια, αλλά παρ’ όλα αυτά ξέρουν ποιος δεν αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους. Θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση, αν κάποιος είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή