Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον Ανδρέα Μαρτίνη για την υπόθεση του Ντυνάν

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον Ανδρέα Μαρτίνη για την υπόθεση του Ντυνάν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή, που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και στη σύζυγό του.

Οι δικαστές έκριναν και τους δύο ενόχους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αναφορικά με ποσό 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε ο Ανδρέας Μαρτίνης από την εταιρεία Hospitalia International στο πλαίσιο υπογραφής σύμβασης για αναβάθμιση του ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού του Ντυνάν.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία και στους δύο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, απορρίπτοντας όμως το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Παράλληλα, επέβαλε και στους δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε  προφυλακιστεί για την υπόθεση (Μάιος 2016) και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων του Ερρίκος Ντυνάν.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Μαρτίνης σε δήλωσή του ανέφερε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ενώ εξέφρασε την πικρία του για την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση των νοσηλείων στο Ερρίκος Ντυνάν, λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν».

Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή η γενναιοψυχία και η ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή