Θρασύτατη επίθεση κουκουλοφόρων σε πολιτική εκδήλωση

Θρασύτατη επίθεση κουκουλοφόρων σε πολιτική εκδήλωση

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση αναρχικών στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με ομιλητή υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Περίπου 20 κουκουλοφόροι βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσω της υπόγειας διάβασης διέσχισαν κάθετα τη λεωφόρο Συγγρού και βρέθηκαν έξω από το κτίριο της εκδήλωσης. Πέταξαν κροτίδες κατά των αστυνομικών και με βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα. Τη στιγμή της επίθεσης, στο ακροατήριο βρίσκονταν στελέχη της Ν.Δ., όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας, ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης κ.ά. Μάλιστα, το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που υπέστησαν φθορές ανήκει στον κ. Μηταράκη, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter. .Εξερχόμενος της εκδήλωσης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

«Είναι απίστευτο στην Αθήνα του 21ου αιώνα να θεωρείται φυσιολογικό από ένα πανεπιστήμιο να βγαίνουν 40 άτομα και ανενόχλητα να σπάνε αυτοκίνητα έξω από μια πολιτική εκδήλωση και να απομακρύνονται ανενόχλητα χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη», δήλωσε ο κ. Μηταράκης. Αποκάλυψε ότι αμέσως μετά το περιστατικό μετέβη πεζή σε διπλανό ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κομματική εκδήλωση της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Παπακώστα και την ενημέρωσε για όσα είχαν συμβεί. Αντίστοιχα, και ο κ. Β. Κικίλιας έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν από λίγο, σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, 20 κρανιοφόροι μάς επιτέθηκαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους».

Θρασύτατη επίθεση κουκουλοφόρων σε πολιτική εκδήλωση-1

«Ούτε φοβόμαστε ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί μάς πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», τόνισε από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες επέστρεψαν στο κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου, αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Eνταση σημειώθηκε χθες και σε προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη. Αναρχικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο «Ολύμπιον», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Με αφορμή τα δύο περιστατικά, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή