Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2017 ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Τούρκου προέδρου καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ. Είναι απαράδεκτο ότι σε αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η Ελλάδα δείχνει συμπάθεια και ανεκτικότητα ενώ παρέχει και στήριξη σε τέτοιες οργανώσεις», τόνισε χθες Τετάρτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ.

Σημειώνει ότι η απόφαση αθώωσης των εννέα μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία.

Αναφέρει τέλος ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου διακόπτει ξεκάθαρα την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή