Συνεργασία ΕΤΕπ με τις 16 θυγατρικές εταιρείες του υπερταμείου

Συνεργασία ΕΤΕπ με τις 16 θυγατρικές εταιρείες του υπερταμείου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενισχύει τον στρατηγικό διάλογο με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (το αποκαλούμενο υπερταμείο) με σκοπό τη μεγιστοποίηση των ωφελειών, τεχνικών και οικονομικών, από την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε σχέση με τις δημόσιες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕΣΥΠ.

Η ΕΤΕπ συμμετείχε στην 3η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας με τις διοικήσεις των 16 θυγατρικών της εταιρειών (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ HELEXPO, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΕΛΤΑ, ΟΚΑΑ, ΚΑΘ, Ελληνικές Αλυκές, Διώρυγα Κορίνθου). Η συνάντηση αυτή συντέλεσε στην ανάπτυξη ενός ανοικτού διαλόγου σχετικά με τα επενδυτικά τους πλάνα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας και αξιολόγησης εναλλακτικών χρηματοδοτικών δομών και πηγών χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Υποδομών, η εταιρική χρηματοδότηση, οι ειδικές χρηματοδοτήσεις (structured finance) και η άντληση κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές. Η ΕΤΕπ διαθέτει σημαντική χρηματοοικονομική και τεχνική εμπειρία στην υποστήριξη μακροπρόθεσμων επενδύσεων παγκοσμίως σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπου δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ, ενώ η επενδυτική ομάδα της τράπεζας που απασχολείται στην Ελλάδα έχει βαθιά γνώση των ειδικότερων αναγκών και προτεραιοτήτων για επενδύσεις στους κομβικούς τομείς της οικονομίας.

Κατά τη συνάντηση των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕπ παρουσίασαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προϊόντα, περιλαμβανομένων προϊόντων προσανατολισμένων σε μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις και έργα υποδομών. Επίσης, η ΕΤΕπ παρουσίασε μια εισαγωγή στο νέο κοινοτικό πρόγραμμα «Ταμείο Υποδομών», που θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου κοινοτικού προγράμματος «Jessica». Η διοργάνωση της 3ης συνάντησης εργασίας θέτει τα θεμέλια για τον ενεργό και συνεχή διάλογο και συνεργασία μεταξύ των δημόσιων επιχειρήσεων και των χρηματοδοτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΤΕπ, με στόχο την επιτάχυνση της ωρίμανσης και της διαδικασίας εξασφάλισης χρηματοδότησης μεγάλων επενδύσεων στις υποδομές αλλά και μικρότερου μεγέθους επενδύσεις στην τεχνολογία και καινοτομία, την ψηφιακή τεχνολογία, την εξοικονόμηση ενέργειας και την κλιματική αλλαγή. Δεδομένου ότι αρκετές από τις θυγατρικές εταιρείες της ΕΕΣΥΠ είναι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, επενδυτικές πρωτοβουλίες από μέρους τους μπορούν να έχουν ευρύτερες θετικές επιπτώσεις και να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση του γενικού επενδυτικού κλίματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή