Στα 13,59 δισ. δολ. ο τζίρος της Alibaba το α΄ τρίμηνο

Στα 13,59 δισ. δολ. ο τζίρος της Alibaba το α΄ τρίμηνο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Alibaba επιβεβαίωσε πως είναι μία από τις ισχυρότερες εταιρείες στην παροχή υπηρεσιών cloud (λογισμικού νέφους) μετά τη Microsoft και την Amazon ύστερα από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που έληξε τέλη Μαρτίου. Τα έσοδα της Alibaba από την παροχή υπηρεσιών cloud αυξήθηκαν κατά 76% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Τα συνολικά έσοδα του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εμπορίου διαμορφώθηκαν στα 93,50 δισ. γουάν ή 13,59 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας προβλέψεις για 91,58 δισ. γουάν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Refinitv.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 51%. Τα κέρδη της Alibaba τριπλασιάστηκαν στα 25,83 δισ. γουάν από τα 7,56 δισ. γουάν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Alibaba έχει αναδειχθεί σε μγάλο παίκτη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι τον Δεκέμβριο, παραδείγματος χάριν, εγκαινίασε το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο.

Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνεται η αναγνώριση προσώπου και άλλα μέσα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ στο προσωπικό του υπάρχουν και ρομπότ.  Η κεφαλαιοποίηση της Alibaba ξεπερνά τα 460 δισ. δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή