«Προεκλογικές σκοπιμότητες»

«Προεκλογικές σκοπιμότητες»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα ανεπαρκή, συγκριτικώς με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, και με έντονο αποτύπωμα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε σύσσωμη η αντιπολίτευση όσα η κυβέρνηση προώθησε χθες στη Βουλή αναφορικά με τις 120 δόσεις, τη λεγόμενη «13η σύνταξη» και τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε σειρά καταναλωτικών αγαθών. Ουδεμία πολιτική δύναμη τα καταψήφισε, αφού όπως ειπώθηκε, ακόμα και τα ελάχιστα δεν πρέπει να μη δοθούν στους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση, πλην όμως η κριτική προς την κυβερνητική πλειοψηφία ήταν –ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων– οξύτατη για ακόμα μία φορά.

«Εχετε δει ποτέ προσχεδιασμένα μέτρα τα οποία να ανακοινώνονται άρον άρον με έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον πρωθυπουργό και να εμφανίζονται στην Εθνική Αντιπροσωπεία εν μέρει με ένα νομοθέτημα, αυτό για τις 120 δόσεις, και εν μέρει με τροπολογίες, οι οποίες έρχονται φύρδην μίγδην η μία μετά την άλλη; Υπάρχει πιο πανηγυρική εκδήλωση πανικού από τον τρόπο με τον οποίο νομοθετείτε σήμερα;», σχολίασε ο κ. Ν. Δένδιας, απαντώντας και στο κεντρικό επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι τα εν λόγω μέτρα αποτελούν μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που προετοιμάζεται από καιρό.

«Η ελληνική κοινωνία καλείται στις ευρωεκλογές, πέραν του ευρωπαϊκού διακυβεύματος, να αποδοκιμάσει την κυβέρνησή σας, τα πεπραγμένα σας, τον ρόλο σας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Και αν σας αποδοκιμάσει, να έλθετε εδώ να υποβάλετε την παραίτησή σας», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας βλέπει τα ποσοστά του να είναι σε ελεύθερη πτώση. Και τι κάνει; Αυτό που έκανε χρόνια το παλαιοκομματικό σύστημα, αυτό που τόσο έχει κατηγορήσει, αλλά τόσο πολύ του μοιάζει, δηλαδή έρχεται και εξαγγέλλει προεκλογικές παροχές, προεκλογικά επιδόματα και μάλιστα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα και χωρίς διάρκεια. Εμείς δεν κλείνουμε τα μάτια στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το ερώτημα, όμως, είναι: Λύνονται πραγματικά τα προβλήματά του με αυτές τις παροχές, οι οποίες έχουν μόνο προεκλογικό χαρακτήρα και δεν θα μπορέσουν να έχουν συνέχεια γιατί δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης;», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φωτεινή Γεννηματά. Και εκ νέου κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις «να ψηφίσουμε από κοινού μέτρα που πραγματικά βοηθούν και ανακουφίζουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τους πιο νέους ανθρώπους, τους συνταξιούχους και αμέσως μετά να πάμε σε εθνικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει άλλο μέσα σε αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο πολιτικό κλίμα».

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Χρ. Κατσώτης τόνισε: «Η κυβέρνηση στοχεύει και με αυτές τις ρυθμίσεις να περάσει τη λογική του μικρότερου κακού, πάνω από όλα να συνηθίσουν τα λαϊκά στρώματα να ζουν με τα ελάχιστα, να ξεχάσουν τις απώλειες, τις ανατροπές, να αποδεχθούν σαν μονόδρομο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων».

Για «σημαντικό νομοθέτημα» στο οποίο «παρεισφρέουν και διάφορα πελατειακά και πατερναλιστικά», μίλησε η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Μερικές μόνο ημέρες πριν από τις κάλπες αναλώνεστε σε επιδοματικές παροχές, προκειμένου να ανακόψετε τον δημοσκοπικό σας κατήφορο», ανέφερε ο κ. Μ. Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων), ενώ επικριτική ήταν και η Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή